Ettevõtluspäev andis julgust ja motivatsiooni

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ettevõtja Andres Lindam (paremal) vestlemas Virumaa Põllumeeste Liidu juhi Ülo Niisukesega.
Ettevõtja Andres Lindam (paremal) vestlemas Virumaa Põllumeeste Liidu juhi Ülo Niisukesega. Foto: Arvet Mägi

Lääne-Virumaa teisel ettevõtluspäeval anti esimest korda välja pikaajalise ettevõtja rinnamärgid neile firmajuhtidele, kes on edukalt juhtinud ettevõtet 10, 15 või 20 aastat.

Sihtasutuse Lääne-Viru Arenduskeskus juhataja Tea Treu­feldt selgitas, et ettevõtluspäeva sihtrühm on täiskasvanud alustav ettevõtja, kellel ei ole veel oma firmat loodud. Päeva märksõnadeks olid “motiveerimine”, “ideede genereerimine” ja “eneseusu tõstmine”.

Et elavdada maakonnas ettevõtlust, olid nõu jagama kutsutud lektorid: koolitus- ja konsultatsioonifirma Vihje OÜ tegevjuht Jakob Saks, kes kõneles ideede genereerimisest, MTÜ Rakvere Maraton juhatuse liige Marko Torm tegi ettekande motiveerituse olulisusest ja Victory Trainings OÜ loovustreener Harald Lepisk rääkis eneseusu tähtsusest.

“Kõik need kolm omadust on olulised, et ettevõtjana edukas olla,” märkis Tea Treu­feldt.

“Nüüd saab teoks üks minu soov, mis tekkis kohe, kui maavanemaks sain – tunnustada maakonna pikaajalisi tublisid ettevõtjaid,” lausus Lääne-Viru maavanem Einar Vallbaum.

Pagaritööstuse Hallik rajaja Toivo Hallik, kes pälvis “Hea ettevõtja 15” rinnamärgi, lausus tunnustust vastu võttes, et firma vundament on loodud ligi 20 aasta jooksul. “Saades selle rinnamärgi ja tänukirja, pean jagama seda nendega, kellega koos on firma üles ehitatud.”

Tänaseks kuulub rohkem kui 124 töötajaga AS Hallik Eesti juhtivate pagaritööstuste hulka, kelle toodang läheb ka ekspordiks.

Üks kahest “Hea ettevõtja 20” ehk kuldse rinnamärgi saajast oli Andres Lindam, taimekasvatusega tegeleva Aru Põllumajanduse OÜ juhatuse esimees, kes alustas 1990. aastal talu pidamist, millest koostöös Juhan Viisega on kasvanud välja tuntud firma Aru Grupp.

Teise kuldse rinnamärgi sai postuumselt Jaan Pajos, piimakarjakasvatusega tegeleva Männiku Farm OÜ juhatuse esimees. Tema rajatud farmis on 300pealine kõrge toodanguga piimakari. Möödunud nädalal meie hulgast lahkunud Jaan Pajosele tunnustusena määratud rinnamärgi võttis vastu tema lapselaps Madis Teppo.

Autasu pälvinud Andres Lindam ütles, et ettevõtjaks ei saada käsu korras. “Ettevõtjaks kujunemisel peab olema sisemine vedru või loomualge, mille saame oma vanematelt, kes meid selliseks on siia ilma loonud. Ja loomulikult peame tänama keskkonda, kus saab ettevõtlust sellisel moel ellu viia, nagu praegu Eestis. Selle väärt keskkonna on loonud meie töökas rahvas ja meie poliitikud oma õigete tegudega ja otsustega,” kõneles Andres Lindam.

Tunnustuse saanud ettevõtja lisas, et on käitunud kogu aeg põhimõttel midagi teha ja ette võtta. “Ei maksa heituda ebaõnnestumistest. Ka negatiivne kogemus annab kasuliku õppetunni, kuidas ettevõtlust edaspidi vigadeta ja edukamalt korraldada,” kinnitas Andres Lindam.

Üritusel viibinud Lääne-Viru rakenduskõrgkoolis ettevõtlust õppiv Maili Tannbaum ütles, et päev oli hariv ja andis motivatsiooni alustada ise ettevõtlusega.

“Olen piisavalt palgatööd teinud ja jõudnud veendumusele, et seda ma terve elu teha ei taha. Eesmärk on oma turismiettevõte püsti panna ja sellel üritusel sain julgust oma unistus ellu viia,” rääkis Maili Tannbaum.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles