Käsipalluritel läks poolfinaali koht käest

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tapalase Vahur Oolupi (nr 22) ja Eesti käsipallikoondise jõupingutustest U20 EM-il Makedoonias jäi nelja tugevama hulka pääsuks väheks.
Tapalase Vahur Oolupi (nr 22) ja Eesti käsipallikoondise jõupingutustest U20 EM-il Makedoonias jäi nelja tugevama hulka pääsuks väheks. Foto: EHF

Makedoonias jätkuval kuni 20-aastaste noormeeste Euroopa meistrivõistluste teise divisjoni turniiril käsipallis kaotas Eesti alagrupi otsustavas matšis Leedule 29:30 (poolaeg 15:15). Tapalane Vahur Oolup kätt valgeks ei saanud.

Sellega luhtasid leedukad eestlastel käeulatuses olnud pääsu poolfinaali. Sama saatus tabas ka võidukaid leedukaid, sest alagrupi teise kohaga Valgevene järel liikus nelja tugevama hulka hoopis Fääri saarte meeskond. Viimases voorus alistasid fäärlased 29:22 Valgevene.

Viimane kogus alagrupis kaheksa, Fääride tiim kuus, Leedu viis, Eesti ja Kreeka võrdselt neli ning Soome kolm punkti.

"Ütleks lühidalt, et poisid olid väga tublid – motivatsioon oli kõrgel, vaim kõva ja kõik võitlesid lõpuni," lausus Eesti koondise loots Kalmer Musting. "Viimasel rünnakul lendas Tõnis Kase vise posti ja äkki siis polnud õnnefaktor meie poolel. Usun, et väärisime mängust [Leeduga] enamat ja teine üheväravaline kaotus järjest oli muidugi väga valus."

Laupäeval ja pühapäeval toimuvad Skopjes kohamängud. Eestlased on täna vastamisi Ukrainaga. Võitja siirdub homme viienda-kuuenda ja kaotaja seitsmenda-kaheksanda koha heitlusele. Viimaseks vastaseks on kas Leedu või Itaalia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles