Rahvusvaheline kirjakirjutamise konkurss algab taas

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu

Eesti Post kutsub üles noori osalema Ülemaailmse Postiliidu (UPU) ja UNESCO poolt välja kuulutatud rahvusvahelisel kirjakirjutamise konkursil, mille teema on: “Kirjuta kiri sporditegelasele, keda imetled, et jagada mõtteid, mida Sinule olümpiamängud tähendavad.” Teema on inspireeritud 2012. aastal toimuvatest olümpiamängudest.
 

Konkursi eesmärgiks on arendada noortes kirja kirjutamise stiili, oskust, mõttesügavust ja -täpsust ning tugevdada rahvusvahelist sõprust, mis on ka UPU üheks oluliseks missiooniks. Konkursil kutsutakse osalema kuni 15-aastaseid noori.

Rahvusvahelise kirjakirjutamise konkursi korraldamise otsus võeti vastu UPU Tokio kongressil (1969) ning esimene võistlus viidi läbi 1971. aastal. Eesti Post kuulutas rahvusvahelise konkursi välja esmakordselt 1994. aastal ja on seda läbi viinud järjepidevalt igal aastal.

2010. aasta konkursi Eesti parimaks tööks valiti Tabasalu Ühisgümnaasiumi õpilase Madli Ainsalu töö, mis saadeti ka edasi rahvusvahelisele konkursile. Rahvusvahelisel konkursil hinnati parimaks Vietnami koolitüdruku Ho Thi Hieu Hien’i töö.

Varasemalt on Eesti parim töö saanud rahvusvahelisel konkursil teise (2002) ja kolmanda koha (2007).

Konkursi tingimustega saab tutvuda Eesti Posti kodulehel http://www.post.ee/konkurss.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles