Algab keskkonnasõbraliku poekoti konkurss

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskkonnaamet kuulutab koolidele ja lasteaedadele välja keskkonnasõbraliku poekoti konkursi.
Keskkonnaamet kuulutab koolidele ja lasteaedadele välja keskkonnasõbraliku poekoti konkursi. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Lähenemas on üle- euroopaline jäätmetekke vähendamise nädal ning seoses sellega kuulutab Keskkonnaamet koolidele ja lasteaedadele välja keskkonnasõbraliku poekoti konkursi.

“Kõige keskkonnasõbralikum on käia poes riidest kotiga, kuna sel on paber- ja kilekoti ees mitmeid eeliseid,” ütles keskkonnahariduse psetsialist Merle Kiviselg, “riidekotte toodetakse linast või puuvillast, mis on taastuvad loodusvarad. Riidekotti on lihtne pesta ja ta kestab kauem: riidest kotti saab kasutada keskmiselt viissada korda, kilekotte kasutame enamasti vaid korra. Mis puutub aga materjali, siis kõige keskkonnasäästlikum on, kui kasutada koti tegemiseks mõnd vana riideeset.”

Konkursile “Minu sõbralik poekott” oodataksegi lastekollektiivide poolt ühiselt valmistatud poekotte, mille materjaliks on taaskasutatud tekstiil.
Iga lastekollektiiv võib konkursile esitada kuni kolm kotti, mis tuleb varustada konkursitöö külge kinnitatud kontaktandemetega (kollektiivi nimi, telefon, e-post). Tööd tuleb saata Keskkonnaametile aadressil Pärnu, Roheline 64, Merle Kiviselg, postiindeks 80010.

Konkursi tähtaeg on 14. november. Töid hinnatakse vanuseastmete kaupa ja hindamisel arvestatakse nii ideed kui teostust.
Neli parimat konkursil osalenud lastekollektiivi saavad auhinnaks ühepäevase sõidu Keskkonnaameti looduskeskusesse.

Üle-euroopaline jäätmetekke vähendamise nädal toimub igal aastal novembris, sel aastal 21.-29. novembrini ja nädala eesmärk on säästlikult tarbida ning võidelda prügitekke vastu, et säästa seeläbi keskkonda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles