Kallinenud ehitushinnad nurjasid veemajandushanke

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viru-Nigula valla vapp.
Viru-Nigula valla vapp. Foto: Internet

Viru-Nigula vallavalitsus kuulutas välja Viru-Nigula aleviku ja Vasta küla reoveekogumis­ala veemajandusprojekti projekteerimis- ja ehitushanke, mille  pakkumiste tegemise tähtaja lõppedes selgus, et kõigi tööde tegemiseks tehtud pakkumiste hinnad on võrreldes kavandatud eelarvega oluliselt kallimad.

“Ka kõige odavam pakkumine ületab võimalusi,” tunnistas Viru-Nigula vallavanem Ervins Veitsurs, kelle sõnul tuli hange tühistada.

Vallavanem ütles, et välja tuleb kuulutada uus riigihange, see võtab aga aega ning tänavu sügisel, nagu esialgu oli kavandatud, ehitus- ja rekonstrueerimistööd ei alga.

Kuna ehitushinnad on vahepeal oluliselt tõusnud, tuleb esialgu kavandatud tööd kriitilise pilguga üle vaadata ning otsustada, kas neist on võimalik midagi välja jätta.

Keskkonnainvesteeringute keskus (KIK) otsustas eraldada Viru-Nigula aleviku ja Vasta küla reoveekogumisala veemajandusprojektile Ühtekuu­luvusfondist 1 169 023 eurot, millele lisandub valla omaosalus, mis on üle 21 protsendi.

Veemajandusprojekt näeb ette, et Viru-Nigulas rekonstrueeritakse reoveepuhasti, puurkaevud Vastal ja Viru-Nigulas korrastatakse ning täiendavalt rajatakse puurkaev Viru-Nigulasse. Uuele Viru-Nigula puurkaevule ja Vasta puurkaevule paigaldatakse joogiveepuhastusseadmed.

Viru-Nigulas paigaldatakse üle kolme kilomeetri vee- ja kanalisatsioonitorustikku.

Projekti tulemusena paranevad joogivee kvaliteet ja reovee puhastus ning vähenevad oluliselt veekaod.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles