Soome rallil MM-debüüti tegev Roland Poom näitas laupäevastel katsetel head kiirust

Andres Pulver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roland Poom Soome rallil.
Roland Poom Soome rallil. Foto: Raivo Remmelgas

Soome MM-ralli sai oma jätku laupäeval ja pärast reedest katkestamist purunenud radiaatori tõttu olid Rally2 reeglite alusel stardis tagasi ka Roland Poom – Ken Järveoja (Ford Fiesta R2T).  

Päeva alustati võistluste pikima, 23,92-kilomeetrise kiiruskatsega. Sarnaselt reedese võistluspäevaga tekkis Rolandi ja Keni võistlusautol probleem kohe avakatsel. Kui reedel pidid eestlased purunenud radiaatori pärast tee äärde jääma, siis seekord tekitas probleemi parema esirehvi purunemine. Kuna rehv läks katki katse esimesel kilomeetril, otsustasid mehed selle ära vahetada ning jätkata. Järgmisena sõidetud Pihlajakoski esimesel läbimisel näitasid Roland ja Ken, milleks nad on tegelikult võimelised. Esiveoliste autode arvestuses saadi kirja kolmas aeg ning seda JWRC klassi juhtivate kaasmaalaste Ken Torni ja Kuldar Siku järel.

Soome üht klassikut ehk Kakaristot ei pidanud Roland ja Ken täisvõistluskiirusel läbima, sest katse tuli Markus Mannineni – Arto Ranta avarii tõttu tühistada. Õnneks selgus hiljem, et soomlastega oli siiski kõik korras. Enne hoolduspausi sõidetud Tuohikotaneni kiiruskatse said Poom–Järveoja läbida jälle võistluskiirusel ning tulemuseks esiveoliste katse viies aeg.

Peale lõunapausi sõideti Tuohikotaneni katse teist korda ning sellelt tuli Rolandile ja Kenile katse neljas aeg, mida nad küll jagasid. Katse võitnud Torn–Sikust jäid nad maha 8,5 sekundiga. Kui Kakaristo esimesel läbimisel pidid eestlased rahulikult võtma, siis teisel läbimisel saadi seda sõita juba soovitud tempos ning tulemuseks katse kuues aeg. 23,66 km pikkuse katsega jäädi katsevõidu võtnud ja JWRC esikoha eest heidelnud kaasmaalastest maha 35,7 sekundiga. Ralli pikima katse ehk Päijäle korduselt tuli Rolandile ja Kenile neljas aeg.

142,98-katsekilomeetrise võistluspäeva viimasel katsel sõitid nad välja viienda aja. Taas katse võitnud Torn–Sikust jäid CRC meeskonna sõitjad maha 16,6 sekundiga. Seega saab öelda, et esimest MM-rallit sõitvalt Rolandilt väga korralik päev, kui välja arvata rehvi purunemine avakatsel.

"Katsed, mis sõita saime, olid enam-vähem okeid. Sõitsime omas rahulikus tempos, sest kindel eesmärk oli auto päeva lõpuni tuua. Sellegipoolest sõitsime nendel katsetel välja JWRC sarja top 4 aegasid ning korra ka top 3. Päeva lõpuks olen kiirusega rahul, loodetavasti homseks paneb korraldaja meile parema stardikoha, et saaksime viimase päeva tolmuvabalt ja konkurente kinni püüdmata sõita," võttis Roland positiivse päeva kokku.

Üldarvestuses jätkavad Poom–Järveoja reedel sõitmata jäänud katsete ja neist tingitud suure ajatrahvi tõttu 46. kohal ning esiveoliste autose arvestuses 17. kohal. Pühapäevastele katsetele stardivad eestlased 51. meeskonnana.

Pühapäeval sõidetakse Soome MM-rallil neli kiiruskatset ning läbitakse 45,72 katsekilomeetrit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles