Maaelukomisjon arutab põllumeestega põuakahjude leevendamise üle

Eva Klaas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teraviljasaak tuleb tänavu kesine.
Teraviljasaak tuleb tänavu kesine. Foto: Sander Ilvest

Riigikogu maaelukomisjon koguneb täna Jõgeval erakorralisele istungile, et arutada põllumajandusorganisatsioonide esindajatega pikast põuast tingitud probleemide ja võimalike lahenduste üle, mis võiksid olukorda leevendada.

Maaelukomisjoni esimehe Aivar Koka sõnul on kõige raskemad põuakahjud Lääne-Virumaal, aga ka Jõgevamaal, Tartumaal ja Raplamaal. "Piimakarja pidajad pole saanud varuda talveks piisavalt sööta, paljud köögiviljakasvatajad on ikaldunud kapsad ja porgandid maa sisse kündnud ning vilja- ja kartulisaagistki pole palju loota," kirjeldas Kokk olukorda. "Põllumeeste toetuseks tuleks abi küsida Euroopa Komisjonilt ja vajadusel leida raha ka riigieelarvest," lisas ta.

"Valitsus peab tegutsema kiiresti ja töötama välja lahendused kõige enam põuas kannatanud tootjate toetamiseks, et ennetada kriisi põllumajanduses," ütles maaelukomisjoni aseesimeesUrmas Kruuse. Ta lisas, et kuum on liiga teinud ka Lätis ja Leedus, kus valitsused tegutsevad aktiivselt olukorra lahendamise nimel.

Maaelukomisjoni istung toimub Eesti taimekasvatuse instituudis Jõgeval. Kutsutud on maaeluminister Tarmo Tamm, taimekasvatuse instituudi, põllumajandus-kaubanduskoja, talupidajate keskliidu, aiandusliidu ja Jõgevamaa Põllumajandustootjate Liidu esindajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles