Külaliikumine Kodukant hakkab kaardistama Eesti külade lugusid (1)

Eva Klaas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiljuti ilmus raamat "Kaksteist põlve Käsmus".
Hiljuti ilmus raamat "Kaksteist põlve Käsmus". Foto: Internet

Külaliikumine Kodukant plaanib hakata koguma infot külaraamatute kohta ning seda teavet kaardistama ja säilitama.

"Külad on kogu aeg olnud aktiivsed oma ajalugu talletama. Seda on tarvis, et ka saja aasta pärast oleks meie järeltulijatel võimalik Eesti külade sünni, pärandi ja kultuurilooga tutvuda," sõnas külaliikumise Kodukant juhatuse esimees Krista Habakukk. Tema sõnul plaanib liikumine info külaraamatute kohta kokku koguda, kaardistada ning säilitada. "Siis on hea hiljem vaadata, millises külas ja millest kirjutatud," ütles Habakukk.

Projekti "EV100 igas külas" koordinaator Merle Jantson tõi esile hiljuti ilmunud 548-leheküljelise raamatu "Ingliste sõnas ja pildis". "See on parim näide suurepärasest uurimistööst küla ajaloo kohta ning võiks olla eeskujuks külaraamatute koostamisel," ütles Jantson. Tema sõnul on teisedki külad Eestile kingituseks just oma lood raamatuks vorminud.

Nii andis Undva küla välja ajalooraamatu "Undva (ja maailm) läbi nelja sajandi" koos kaartide ja CD-plaadiga, Käsmu Külaselts tähistas hiljuti rahvamaja 100. sünnipäeva ning üllitas raamatu "Kaksteist põlve Käsmus". Külaraamatut plaanivad veel sel aastal Oidrema, Ratla, Külasema, Kuijõe, Eistvere ja teised külad.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles