Kunda jääb uue perearstikeskuseta

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Einar Vallbaum ütles, et kui Kundasse ei tule esmatasandi tervisekeskust, siis tervishoiuteenuse osutamine võib seal juba lähima viie aasta jooksul lõppeda.
Einar Vallbaum ütles, et kui Kundasse ei tule esmatasandi tervisekeskust, siis tervishoiuteenuse osutamine võib seal juba lähima viie aasta jooksul lõppeda. Foto: Arvet Mägi

Viru-Nigula vald on küll suur, kuid esmatasandi tervisekeskuse rajamiseks vajalikke nõudeid täita ei suuda. Niimoodi jääbki Kunda uue perearstikeskuseta ja see võib vallavanema sõnutsi tähendada, et tervishoiuteenuse osutamine sureb piirkonnas viie aasta jooksul välja.

Viru-Nigula vallavanem Einar Vallbaum ja Vinni vallavanem Rauno Võrno on mitmel korral maha istunud ja arutanud, kas teha kahe valla peale ühine perearstikeskus. Põhjus selleks on lihtne. Viru-Nigula vallas on kolm perearstinimistut, kaks Kundas ja üks Aseris, kuid inimesi on neis juuni alguse seisuga 4098. “700 inimest kuulub aga Vinni valla Rägavere perearstikeskuse alla, kuid perearst võtab vastu Viru-Nigula alevikus,” rääkis Vallbaum tekkinud olukorrast.

Selleks et saaks tervisekeskuse rajamiseks raha küsida, on oluline just perearstide nimistusse kuuluvate patsientide, mitte vallaelanike arv. Nõudeid on veelgi. Koos rahataotlusega tuleb toetuse saamiseks esitada ka eellepingud selle kohta, et üldarstiabi osutab kolm perearsti, kelle nimistutes on kokku vähemalt 4500 patsienti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles