Galerii: kuuest naaberkülast on häälekaim Raeküla rahvas

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raeküla võistkond tõi Eiprist ära rändkarika koos kohustusega korraldada järgmine naaberkülade päev.
Raeküla võistkond tõi Eiprist ära rändkarika koos kohustusega korraldada järgmine naaberkülade päev. Foto: Heili Tammus

Eipri Külaselts võõrustas laupäeval Väike-Maarja kuue naaberküla kokkusaamist, kus nauditi ühistegevust. Üksteiselt võeti mõõtu kümnel omanäolisel ja rohkelt lõbu pakkunud alal.

Üritusele tulid Eipri külla võistlema inimesed naaberküladest Avispealt, Pandiverest, Raekülast, Rastlast ja Triigist, keda oli kokku 128. Lisaks uudistajad ja pöidlahoidjad.

Rändkarikaga läks tänavu koju ja sai meeldiva kohustuse korraldada järgmist naaberkülade päeva Raeküla.

Viimase rahvas võib musta stsenaariumi ehk postiteenuse maalt kadumise korral võtta sõnumite edastamiseks kasutusele vajadusel valju hääle, sest just nende küla rahvas osutus kõige häälekamaks: Raeküla kümneliikmelise võistkonna hääletugevuseks mõõdeti 85 detsibelli.

Võistlusalade hulka kuulusid veel kummikuviskamine, võistkondlik naelalöömine, võistkondlik noolemäng, munavise, sõnaseletusmäng "Alias" (kehakeeles), linabingo, "Kuldvillak", veetassimine kopsikuga pea kohal ja lastemäng "Reis ümber külade".

"Seekord oli võistlejaid ja võistlushoogu rohkem kui kaks aastat tagasi," kõneles Eipri Külaseltsi üks eestvedajaid Heili Tammus. Võrreldes kahe aasta taguse ajaga, mil kuus küla esmakordselt kokku said, on tema ütlusel püsinud elanike arv neis enam-vähem sama.

"Ma usun, et tullakse. Meil on ju rändkarikas," ütles Heili Tammus vastuseks küsimusele, millal järgmine kord kokku saadakse. "Autasustamisel küll tegelikult ütlesime Raekülale, et ootame juba järgmist aastat ja uut võistlust, aga kes teab. Vaatame, kas õnnestub järgmisel aastal või ülejärgmisel. Tuleb siis, kui õige aeg."

Külade päeva korraldas Eipri Külaselts. Projekti rahastati kohaliku omaalgatuse programmi vahenditest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles