Venemaa kihutaja kihutati Eestist välja

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kihutaja. Pilt on illustratiivne.
Kihutaja. Pilt on illustratiivne. Foto: Postimees.ee

Laupäeval saadeti Eestist välja 31-aastane Venemaa föderatsiooni kodanik, kes juuli lõpus Haljala vallas Tallinna–Narva maanteel politseile kihutamisega vahele jäi.

Ööl vastu 26. juulit kella 2.35 paiku märkas politseipatrull Tallinna–Narva maantee 92. kilomeetril Haljala vallas suurel kiirusel liikuvat sõidukit. Politseinike radar fikseeris sõiduauto kiiruseks 161 kilomeetrit tunnis, suurim lubatud kiirus oli 90 kilomeetrit tunnis. Politsei pidas mehe kinni ja toimetas arestimajja. Samal päeval seisis kihutaja juba kohtu ees, kus talle määrati karistuseks kümme päeva aresti. Lisaks arestile tühistati mehe viisa ja kohaldati Eestisse sissesõidukeeld üheks aastaks. Pärast arestimajast vabanemist lahkus mees Venemaale.

Rakvere politseijaoskonna juht Tarmo Tammiste tõdes, et kahjuks on sellised arutud kiiruseületamised Tallinna–Narva maanteel pigem igapäevased kui erandjuhtumid. "Sirge neljarealine tee viib paljudel selge mõistuse ja lausa kutsub juhte liigselt gaasipedaali tallama, sealjuures võimalikele tagajärgedele ei mõelda," sõnas maakonna politseijuht. "Kiirus on aastast aastasse olnud traagiliste tagajärgedega liiklusõnnetuste üks põhitegureid, kuid kahjuks on rikkumiste arv jätkuvalt vägagi murettekitav."

Tammiste sõnul ei ole piirkiiruse märgid tee äärde seatud lihtsalt niisama, vaid neist tuleb ka kinni pidada. "Meie poolt aitäh neile, kes seda teevad ja liiklemise seeläbi turvalisemaks muudavad," jätkas Tammiste.

Tänavu on liikluses hukkunud juba 52 inimest ja mitme traagilise õnnetuse põhjustajaks on olnud sõidukijuht, kes politseile liiklusrikkumiste tõttu varasemast tuttav. "See ei saa nii jätkuda ja just seetõttu suhtume ka paadunud liiklushuligaanidesse veelgi karmimalt ja taotleme neile aresti või suisa reaalset vanglakaristust," rõhutas Tammiste.

Sel aastal on Ida prefektuur liiklusrikkumiste eest koostanud ettekirjutuse Eesti vabariigist lahkumiseks seitsmele Venemaa föderatsiooni kodanikule, kelle seas oli üks joobes juht ja kuus kiiruseületajat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles