Tööruumides tuleb hakata radooni mõõtma

Andres Pulver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üheksa aastat tagasi selles Kunda majas tehtud mõõtmised näitasid eluruumides lubatud radoonitaseme 200-kordset ületamist.
Üheksa aastat tagasi selles Kunda majas tehtud mõõtmised näitasid eluruumides lubatud radoonitaseme 200-kordset ületamist. Foto: Arvet Mägi

Hiljemalt 1. juuliks 2023 peavad 37 Eesti omavalitsuses tegutsevad tööandjad mõõtma ära radoonitaseme tööruumides. Kui see on lubatust kõrgem, siis tuleb neil õhus olevat radoonitaset töötajate tervise huvides vähendada.

"Tööruumide radoonisisaldust tuleb hakata mõõtma neis omavalitsustes, mis asuvad radooniohtlikul alal," selgitas keskkonnaminister Siim Kiisler. "Eestis on need alad uuringute abil kindlaks määratud. Nendes paikades radoonitaseme mõõtmine on vajalik inimeste tervise huvides. Saab ju radoonitaset hoonetes tihti alandada üsna lihtsate vahenditega, näiteks ventilatsiooni parandamisega," lausus minister.

Selle üle, et tööandjad määruse nõudeid täidaksid, hakkab järelevalvet tegema tööinspektsioon.

Lääne-Virumaa kaheksast omavalitsusest tuleb radooni mõõta seitsmes, vaid Vinni vald jääb esialgu kohustuslikest mõõtmistest kõrvale. Tulevikus see aga nii ei pruugi olla, sest Vinni on arvatud nende 19 omavalitsuse hulka, mille radooniohtu on veel vaja uurida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles