Politsei avalikustas kiiruse mõõtmise kohad

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinik mõõdab sõidukiirust.
Politseinik mõõdab sõidukiirust. Foto: Mailiis Ollino

Et liiklus oleks rahulikum ja turvalisem, avalikustas politsei kohad, kus täna Lääne-Virumaal sõidukite kiirust mõõdetakse.

Need on Tapa–Loobu teel, Tapa ja Kadrina vahelisel teel, Tallinna–Narva maanteel kilomeetritel 69–88 ja 101–127 ning Rakvere–Luige maanteel kilomeetritel 4–22. Kui nimetatud teelõikudel politseid parajasti näha pole, siis ollakse väljakutsel, kuid pärast naastakse.

Liigne kiirustamine on üks peamisi tegureid, mis võib endaga kaasa tuua traagilise liiklusõnnetuse. Lubatud sõidukiiruse ületamine ainuüksi ühe kilomeetri jagu tunnis suurendab õnnetuste arvu kolme protsendi võrra.

Rakvere politseijaoskonna juht Tarmo Tammiste rääkis, et aasta esimene pool on liikluses olnud traagiline. Kui eelmisel aastal hukkus liikluses 48 inimest, siis sel aastal on see arv juba 52. "Mis on täiesti lubamatu," lisas Tammiste. Suur osa traagilisi liiklusõnnetusi juhtub liigse kiirustamise tõttu ja see on see koht, mida maakonna politseijuhi sõnul tuleb "ravida". "Oleme teedel rohkem nähtavamad ning viime informatsiooni asukohtadest ka inimesteni," jätkas Tammiste. Asukohad on varieeruvad ja kindlasti ei teavita politsei alati kõikide patrullide asukohast, et välistada olukorda, kus liikleja teab, millisel teel võib kihutada ja millisel mitte. "Teisisõnu on tegemist ühe osaga ennetusest eesmärgiga vähendada ja ära hoida sellealaseid rikkumisi ning säästa inimelusid ja -tervist," selgitas Tammiste ja toonitas, et liiklusturvalisuse suurendamiseks peab iga sõidukijuht ka ise oma panuse andma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles