Väikestest asjadest sünnivad suured: Berliini Trahter loobus plastjoogikõrtest (1)

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Berliini Trahter näitab eeskuju ja loobub plastkõrtest.
Berliini Trahter näitab eeskuju ja loobub plastkõrtest. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Rakveres asuv tuntud söögikoht Berliini Trahter näitas eeskuju ja otsustas anda pisikese panuse, et vähendada ökoloogilist jalajälge. Nüüdsest saavad külastajad jooke tarvitada biolagunevate, paberist ja bambusest joogikõrte abil.

Berliini Trahteri omaniku Roman Kusma sõnul on see nende väike panus, et vähendada maailmas plastireostust. "Plastkõrtest loobumine on lihtne ja jõukohane moodus muutuda ökoloogiliselt paremaks. Inimesed võiksid seda ka kodus teha," soovitas Kusma. Samuti kutsus ta teisi toidukohti üles plastist joogikõrtest loobuma.

Kusma ütles, et tema söögikohas tahetakse plasti kasutamist veelgi vähendada. "Otsime sobivaid kaasapandava toidu pakendeid, mis on ökoloogilisemad," ütles Kusma.

Maailmas on plastjäätmed suureks nuhtluseks, neid on üle üheksa miljardi tonni. Plast ei biolagune, mistõttu võivad selle jäätmed säilida sadu, isegi tuhandeid aastaid.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles