Politseireid tõi kopsaka saagi

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinik mõõdab sõidukite kiirust.
Politseinik mõõdab sõidukite kiirust. Foto: Mailiis Ollino

Politsei tabas eile maakonnas kaheksa lubatud sõidukiiruse ületajat ja neli roolis telefoni kasutajat.

Ühe sõiduki kiirus oli koguni 135 kilomeetrit tunnis. Roolikeeraja tõi vabanduseks asjaolu, et oli jäänud lapsega vaidlema ega pööranud spidomeetrile erilist tähelepanu. See on järjekordne näide sellest, kuidas kõrvaltegevustega pannakse ohtu nii iseenda, oma lapse kui ka teiste liiklejate tervis ja elu. Suurtel kiirustel aheneb juhi vaateväli oluliselt ja pikeneb nii reageerimisaeg kui ka pidurdusmaa.

Eilse politseireidi käigus tabati ka korduvrikkuja, kes sedapuhku arestimajja viidi.

Politsei on jätkuvalt teedel ja tänavatel liiklust jälgimas.

"Hoolimata sellest, et üle Eesti on liiklejatele teada kohad, kus meid tavapärasest rohkem näha on, ei suuda osa autojuhte siiski piirkiirusest kinni pidada ning telefoni käest ära panna," kommenteeris reidi tulemusi Rakvere politseijaoskonna juht Tarmo Tammiste. "Seda on palju, ka üks rikkumine on liiga palju. Vaatepilt teeb meele pisut mõruks, sest sellised hoolimatud juhid on ohtlikud endale ja ohtlikud ka süütutele kõrvalseisjatele."

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles