Eesti ja Soome politseinik sõudsid kaheses paadis üle lahe

Katrin Uuspõld
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lääne-Virumaa juurtega õde-venda, Soome politseinik Taimi Komulainen ja Eesti politseinik Arvo Ivanov alustasid sõuderetke Helsingist Tallinna. Foto on illustratiivne.
Lääne-Virumaa juurtega õde-venda, Soome politseinik Taimi Komulainen ja Eesti politseinik Arvo Ivanov alustasid sõuderetke Helsingist Tallinna. Foto on illustratiivne. Foto: Joakim Klementi

Täna varahommikul täpselt kell 3.51 alustasid Lääne-Virumaa juurtega õde-venda, Soome politseinik Taimi Komulainen ja Eesti politseinik Arvo Ivanov oma sõudmisretke Helsingist Tallinna. 82-kilomeetrine distants läbiti 14 tunni ja 24 minutiga. 

Nende sõudmisteekond on edastatud projekti kodulehel blogi kaudu SIIT ja Facebooki lehel SIIT.

Täna hommikul liiguti keskmiselt 7 km/h, kella kümneks oli läbitud 16 miili ehk umbes 30 kilomeetrit. 

"Taimi ja Arvo tunnevad end hästi, kuid Taimi kurdab veidi kangestust alakehas ning Arvol on kätele tekkinud juba nii mõnedki villid. Treener Tatjana tegi jõuvarude täiendamiseks väikese, 20-minutilise uinaku. Suurte kruiisilavade tõttu tuleb jätkuvalt üsna palju peatuda, mistõttu on tempo ja kiiruse hoidmine raskendatud," kirjutatakse blogis.

Saatekaatris on Taimile ja Arvole kaasa elamas treener Tatjana Jaanson, meditsiiniõde Satu Pöntiö ja mõned Soome-poolsed kolleegid.

Pool maad saatis sõudjaid Soome politsei kaater, teise poole võttis turvamise üle Eesti politsei- ja piirivalveameti saatepaat.

Taimi ja Arvo saabusid Pirita sadamasse kell 18:15. Blogis kirjutati, et kehad olid õel-vennal kurnatud, kuid meel hea ning tuju rõõmus. "Sõit oli võimas ning kangelasi ei heidutanud kerkinud kõvad tuul ega laevade suured lained," edastati blogis. 

Taimi Komulainen ja Arvo Ivanov tänasid südamest kõiki inimesi, kes neid sel teekonnal toetasid.

Fin-Est Friendship Rowing on heategevuslik projekt, mille raames kaks amatöörsõudjat, õde ja vend, Soome politseinik Taimi Komulainen ja Eesti politseinik Arvo Ivanov ületavad Soome lahe akadeemilisel kahesel mere sõudepaadil, et tähistada nii Eesti kui ka Soome riigi 100. aastapäeva. Distantsi pikkus on 82 kilomeetrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles