Politsei korraldas klaperjahi liiklushuligaanile

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Sille Annuk

Eile hommikul kella seitsme paiku andis politseipatrull Essu külas Volkswagen Passatile peatumismärguande, mida sõiduki juht, 20-aastane mees, eiras.

Pärast mõneminutilist eest ära sõitu peatas juht sõiduki ja jooksis ära. Juhti otsisid politseinikud ja politseikoerad ning kella 9.45 paiku naasis mees sündmuspaika, kus ta kinni peeti. Kontrollimisel selgus, et 20-aastane mees oli istunud rooli, omamata juhtimisõigust. See oli tema enda sõnul ka mittepeatumise põhjuseks. Et juhti on varem liiklusrikkumiste eest karistatud, alustati juhtunu kohta kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb sõiduki süstemaatilist juhtimisõiguseta juhtimist.

Rakvere politseijaoskonna juht Tarmo Tammiste rõhutas, et politsei antud peatumismärguande eirajatesse suhtutakse tõsiselt, sest iial ei või teada, mis põhjusel juht eest ära sõidab. "Peatumismärguande eiramine mõne rikkumise varjamiseks toob endaga kaasa juba veelgi karmimad karistused," sõnas maakonna politseijuht. "Põgenemiskatsel võib kiirus kasvada üpris suureks, mistõttu pannakse ohtu ka süütute kõrvalseisjate vara ning tervis."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles