Minister Sikkut väisab uue nädala alguses Ida-Virumaad

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riina Sikkut.
Riina Sikkut. Foto: Eero Vabamägi

Tervise- ja tööminister Riina Sikkut viibib ametnike välitööde projekti raames tuleva nädala alguses kahepäevasel visiidil Ida-Viru maakonnas. Samuti on tal plaanis külastada Rakvere haiglat.

13. ja 14. augustil piirkonna haiglaid külastav Sikkut kohtub arstide, sotsiaalala ekspertide, vabaühenduste liikmete ja kohalikega. Samuti võtab ta osa avalikust debatist Narvas, arutab tööturu olukorra üle ning tutvub uudsete tegevusteraapia meetoditega.

"Ida-Virumaa kui piirkonna võimalused vajavad senisest paremat realiseerimist. Piirkonna probleemid on kõigile hästi teada – vähene atraktiivsus ettevõtjate jaoks, kõrgem töötus, suur suhteline vaesus, raskused arstide-õdede-õpetajate värbamisel," ütles tervise- ja tööminister.

Nende komplekssete küsimustega tegelemiseks on vabariigi valitsus koostanud Ida-Virumaa programmi, mille eesmärk on elavdada Ida-Virumaa majandust, suurendada piirkonna elukeskkonna atraktiivsust, pidurdada nooremaealiste väljavoolu ning eelisarendada piirkonda, et vähendada mahajäämust teistest Eesti piirkondadest.

"Ida-Virumaa tervishoiuasutustesse oleme viimastel aastatel oluliselt panustanud ning suunanud piirkonda vajalikke investeeringuid. Nii Narva haigla erakorralise meditsiini osakonna uuendamine, Ida-Viru keskhaigla aktiivravikorpuse ehitus kui ka kaheksa uut tervisekeskust võimaldavad kohalikel inimestel saada tervishoiuteenuseid tänapäevastes tingimustes. Kahtlemata on oluline ka tervishoiutöötajatele pakkuda kaasaegset töökeskkonda," selgitas Riina Sikkut.

"Minu soov on visiidi käigus näha ja kuulda, kuidas piirkonna inimestel läheb ja milliste kohalike murede lahendamist saan toetada," lisas minister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles