Politsei tabas Rakvere sarisüütajad

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks Rakvere kesklinnas süüdatud seitsmest prügikastist.
Üks Rakvere kesklinnas süüdatud seitsmest prügikastist. Foto: Kasper Mäe

Politsei nabis kogutud tõendite põhjal kinni 12- ja 17-aastase noormehe, kes olid süüdanud ööl vastu 22. juulit Rakvere kesklinnas mitu prügikasti.

Ida prefektuurist öeldi, et sarisüütajate tabamisel olid politseile suureks abiks Turu kaubamaja ja Turu Tare turvakaamerate salvestised.

Paraku selgus prügikastide süütamise juhtumit uurides tõsiasi, et Rakvere kesklinnast on kadunud kaks linna turvakaamerat. Rakvere linnavolinikud Andres Jaadla ja Allan Jaakus esitasid turvakaameratega seoses arupärimise linnapea Marko Tormile. Meer peaks sellele vastama 22. augustile kavandatud linnavolikogu istungil. 

Et 12-aastane noormees ei ole vastavalt seadusele süüteovõimeline, lõpetati tema kohta käiv menetlus. 17-aastane noormees peab aga vastutust kandma.

Rakvere politseijaoskonna noorsoopolitseinik Aleksei Osokin tuletab meelde, et lapsevanemad peaksid end kurssi viima, kes on lapse sõbrad ja kus ta oma vaba aega veedab. "Lastes oma võsukesel sõbra juurde ööbima minna, tuleks veenduda selles, et kodus on ka täiskasvanud inimene, kes alaealiste eest vastutab," sõnas Osokin.

Lisaks sellele, et alla 16-aastased lapsed ei tohigi vastavalt seadusele öisel ajal õues olla, on see neile ka üsna ohtlik. "Nad ei pruugi veel piisavalt hästi ümbritsevaid ohte tajuda, mistõttu võivad nad kergesti kuriteo ohvriks sattuda. Teine äärmus on see, et liigne vabadus võib tingida selle, et igavusest võidakse ka ise mõni süütegu toime panna, mille eest hiljem vastutus tuleb võtta," selgitas noorsoopolitseinik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles