Tapa rongijaam kihab täna nagu aastate eest

Eva Klaas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tapa vaksal on täna avatud.
Tapa vaksal on täna avatud. Foto: Eva Klaas

Täna hommikul avati enamasti tühjalt seisev, lagunev, kindla kasutuseta Tapa vaksal huvilistele. Sinna saab sisse astuda kella kolmeni öösel. 

Kõigil on võimalik vaadata raudteejaama ruume, uudistada Tapa linna teemalist fotonäitust ja teisi väljapanekuid ning osaleda ööorienteerumisel. Lastele on tulemas põnevaid elamusi pakkuv eakohane aaretejaht.

Tegutseb kohvik Auruvedur, kus on loodud meeleolu, mis sarnaneb sellega, mis valitses jaamahoone puhvetis aastakümneid tagasi, ning pakutakse ka ajastukohaseid suupisteid ja jooke. Kohvikus on hommikust saadik pidevalt rahvast ning hea minek kiluvõileibadel ja tomatimahlal.

Ürituse põhirõhk on tänavu nostalgilistel eesti filmidel, programmist leiab laste- ja noortefilme ning kõige klassikalisemaid linalugusid. Lastefilmid on küll praeguseks juba vaadatud ja nüüd näidatakse noortefilme.

Õhtul esilinastub Tapa gümnaasiumi noorte tehtud dokumentaalfilm "Mälestusjaam" Tapa raudteejaamast. Peale seda linastuvad tummfilmid, mille taustaks loob kohapeal muusika kuulus eesti helilooja ja pianist Olav Ehala.

Hilisõhtul seavad end plaate keerutama Tapa linna melomaanid Alari Kirt, Elmu Koppelmann, Ave Pappe ja Heili Pihlak. Pärast seda tantsitab rahvast ansambel Heldene Aeg ning öötundidel hoiavad tuju üleval DJ Mortheus ja Dave Swan.

Üritus "Nostalgialaks" on välja kasvanud Tapaga seotud noorte eelmisel aastal korraldatud ettevõtmisest "Tapa rongijaama elluärkamine". Toona käis päeva jooksul vaksalis, kus lihtsate vahenditega oli elustatud jaama hiilgeaja õhustik 1980. aastatel, umbes 1400 inimest. 

Ka tänavu on ettevõtmise eestvedajateks noored, kes juhivad sellega tähelepanu linna südames asuvale suletud, lagunevale ja püsiva rakenduseta vaksalihoonele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles