Verekeskus palub appi kahanenud verevarusid täiendama

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Eesti regionaalhaigla verekeskus ootab doonoreid 15. augustil Rakveres verd loovutama.
Põhja-Eesti regionaalhaigla verekeskus ootab doonoreid 15. augustil Rakveres verd loovutama. Foto: Meelis Meilbaum

Põhja-Eesti regionaalhaigla (PERH) verekeskus kutsub Rakvere inimesi verd loovutama, kuna puhkuste perioodil ja kuumade ilmadega on verevarud oluliselt kahanenud. Et traumasid ja õnnetusi on suviti rohkem, on ka haiglate verevajadus suurem.

Viimasel ajal on eriti vaja läinud 0, A ja B RhD negatiivse veregrupiga doonorite verd, kuid oma panust oodatakse andma ka kõikide teiste veregruppide doonoreid. Verekeskus kutsub virumaalasi verd loovutama 15. augustil kella 10–14 Rakvere kultuurikeskuses (Kreutzwaldi 2) korraldataval doonoripäeval.

"Oleks tore, kui doonorid, kes on kurtnud, et ei saa töö tõttu verekeskust või doonoripäevi nende lahtiolekuaegadel külastada, teeksid oma visiidi puhkuse ajal. Haiglad vajavad ka suvel patsientide raviks doonorite abi. Vahel isegi enam kui talvekuudel, sest inimesed on aktiivsemad ning õnnetusi on rohkem. Meil on mitu aastat olnud juuli haiglate nõudmiste rekordkuu, seega ootab verekeskus sel ajal doonorite täiendavat abi," rääkis PERH-i verekeskuse juhataja doktor Riin Kullaste.

PERH-i verekeskuse doonoripäev oli Rakveret viimati 18. juulil, mil sel osales 58 inimest ja tehti 40 vereloovutust.

Kõige uuemat infot verevajaduse kohta saab verekeskuse kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles