Folgilised ummistasid Käsmu peatänava

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viru Folk on taas muusikahuviliste päralt.
Viru Folk on taas muusikahuviliste päralt. Foto: Katria Helena Komp

Järjekordne muusikafestival Viru Folk on lõpuks käes ja esimesed folgilisedki juba kohal. Hoolimata kergest uduvihmast täitus Käsmu peatänav rahvaga kiiresti: kes kauples käsitööleiva hinda alla, kes limpsis jahutavat jäätist ja kes uudistas niisama.

Üheteistkümnes festival sai hoo sisse Tarvanpää rahvatantsijate ja kammerkoor Solare ühise etteastega.

Ja mis sobiks Eesti vabariigi sajanda aastapäeva tähistamiseks paremini kui pisara silma toov Ülo Vinteri "Laul Põhjamaast". Pea sajaliikmeline tantsurühm esitas pala järgi juba tuntuks saanud tantsu, mis pälvis publikult palava aplausi.

Avaüritusele tõi metsalavalt rahva rongkäiguna kohale ansambel Klapp, kelle liikmed pärast oma etteastet esinemispaigas pillid lahti ühendasid, et koos publikuga pealavani liikuda.

Avasõnades ütles festivali peakorraldaja Peep Veedla, et Käsmu küll üllatab igal aastal, kuid folk jääb püsima. Festival kuulutati avatuks pärast seda, kui Jalmar Vabarna heiskas pidulikult Eesti lipu.

Kolme päeva jooksul astub Viru Folgil üles üle neljakümne artisti ja koosseisu, kes on kõik Eesti päritolu.

Folgil osaleb sel aastal programmi "Naabrid tervitavad" raames ka kolm välisartisti: Auli Lätist, Iva Nova Venemaalt ja Tuuletar Soomest.

Kolme päeva jooksul saab osa võtta ka keskkonnaprogrammist, mis viib nii päikesetõusumatkale kui ka Kuradisaarele. Samuti on avatud lasteala, kus tegutsevad Lottemaalt pärit tegelased.

Filmi- ja teatrikunsti austajaile on mõeldud KÄFT ehk Käsmu filmi- ja teatriprogramm, mille raames toimuvad etendused ja kinoseansid Käsmu rahvamajas ja majaka laval.

Festivali täpse programmiga saab tutvuda siin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles