Õpilasteadlased arutlevad Viitnal paradokside ja paradoksaalsuse üle

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õpilaste Teaduslik Ühing koguneb Viitnale.
Õpilaste Teaduslik Ühing koguneb Viitnale. Foto: Õpilaste Teaduslik Ühing

Õpilaste Teadusliku Ühingu (ÕTÜ) liikmed kogunevad pühapäeval suveseminarile Viitnal, et arutleda koos teadlastega paradokside ja paradoksaalsuse üle.

"ÕTÜ seminar on koht, kus õpilased saavad suhelda teadlastega nagu võrdne võrdsega ja näha, et kõigele on võimalik läheneda eri teadusvaldkondade vaatenurgast. Tahame avardada õpilaste silmaringi ja anda neile võimaluse vaadata maailma paradokse värske pilguga," sõnas Eesti Teadusagentuuri teaduse populariseerimise osakonna juhataja Terje Tuisk.

Tänavu arutlevad koos õpilastega paradokside ja paradoksaalsuse üle matemaatik Peeter Lorents, keemik Toomas Kaevand, bioloog Kristjan Zobel, kultuuriantropoloog Anzori Barkalaja, psühholoog Jüri Allik, semiootik Mihhail Lotman, filosoof Enn Kasak ja teoloog Tõnu Lehtsaar.

Õpilaste Teadusliku Ühingu ja ka Viitna laagri traditsioonid ulatuvad juba 1980. aastatesse. Igal aastal on laagril erinev teema, millest lähtuvalt peavad jutusessioone eri alade teadlased ning õhtuti toimuvad dispuudid.

Tänavune laager kestab 12.–14. augustini. (BNS)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles