Viru Folgil kuulutati välja järgmise festivali teema

Katria Helena Komp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2019. aasta Viru Folk tuleb Iiri-teemaline.
2019. aasta Viru Folk tuleb Iiri-teemaline. Foto: Viru Folk

Veel enne, kui 2018. aasta Viru Folgi viimane esineja lavale astus, võttis sõna festivali peakorraldaja Peep Veedla, et lõpetada festival ja kuulutada välja järgmise aasta folgi teema.

Lõpukõnes tänas Peep Veedla kõiki toetajaid ja abilisi, kes festivali õnnestumisele kaasa olid aidanud. Langetati ka Eesti lipp, mille Jalmar Vabarna reedesel pidulikul avamisel heisanud oli.

"Ja enne, kui hakkab meie viimane kontsert, oleks paslik välja kuulutada järgmise folgi teema – ja mis see võiks küll olla?" viskas Veedla õhku küsimuse. Selle järel hakkas mängima parmupillimuusika ning kuulajateni jõudis laulujupp, mis teravama kõrvaga kuulajale 2019. aasta Viru Folgi teemast aimu andis.

"Kas arvasite ära? Järgmine aasta saab olema Iiri aasta!" teatas Veedla pärast muusikapala. Ta kirjeldas, kuidas 30 aastat tagasi sai alguse Eesti-Iiri kultuurivahetus ja suur kultuuriinimeste delegatsioon sõitis Eestist Iirimaale ja vastupidi. Selles Eesti-poolses delegatsioonis olid muusikutena ka vennad Juhansonid koos õega ja Kukerpillid. Nemad astusid ka viimasena üles Viru Folgi Eesti aastal. "Elagem sisse järgmise aasta teemasse! Eesti aasta on lõppenud, elame sisse Iiri aastasse!" teatas Veedla pidulikult.

Viru Folk on võtnud suuna eri kultuuride tutvustamisele, muu hulgas on toimunud soome, taani ja saami kultuurile pühendatud festival.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles