“Noored kooli” toob õpetajaks kodanikuühiskonna nõuniku ja värbamisassistendi

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Programmi «Noored kooli» värsked vilistlased jätkavad sügisel tööd üheteistkümnes koolis, mis paiknevad üle Eesti – Tallinnast Parksepani Võrumaal ning Pärnu-Jaagupist Sinimäeni Ida-Virumaal.
Programmi «Noored kooli» värsked vilistlased jätkavad sügisel tööd üheteistkümnes koolis, mis paiknevad üle Eesti – Tallinnast Parksepani Võrumaal ning Pärnu-Jaagupist Sinimäeni Ida-Virumaal. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Projekti “Noored kooli” raames alustab Eesti koolides sel õppeaastal tööd 28 uut õpetajat. Lääne-Virumaa koolid saavad endale programmi kaudu kaks pedagoogi.

Vinni-Pajusti gümnaasiumis hakkab klassiõpetajana tööle Arelika Klimson ja Tamsalu gümnaasiumi ajalooõpetajaks saab Ursula Kaasik.

Ursula Kaasik on riigiteaduste bakalaureus ja rahvusvaheliste suhete magister. Ta on muu hulgas töötanud Eesti NATO Ühingus ja siseministeeriumis kodanikuühiskonna nõunikuna. Arelika Klimsonil on bakalaureusekraad ärijuhtimises ja magistrikraad personalijuhtimises. Ta on varem töötanud personaliotsinguettevõtte värbamisassistendina.

“Noored kooli” 12. lennu liikmed, kelle seast loodetakse leida uusi hariduse eestvedajaid, töötavad järgmise kahe aasta jooksul õpetajana ja läbivad samaaegselt intensiivse koolitusprogrammi. Projekti 28 osalejat valiti välja 327 kandidaadi seast. “Noored kooli” koolitusjuht Maria Kurisoo ütles, et tegemist on seni suurima lennuga ja et kunagi varem pole neil olnud nii palju klassiõpetajaid – neid hakkab Eesti koolides tööle üheksa.

Peagi algab “Noored kooli” 13. lennu värbamine. Kandideerima oodatakse vanusest olenemata kõiki inimesi, kellel on vähemalt bakalaureusekraad, hea suhtlemisoskus, tegutsemistahe ning soov pühenduda laste arengu toetamisele. (VT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles