Küsitlus: Mida ja millal viimati lugesite ja ette lugesite?

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Üleeile algasid raamatukogupäevad ja oli ka ettelugemispäev. Mida ja millal viimati lugesite ja ette lugesite?



Kalju (80)
pensionär
Rakvere


Ma ei mäleta, loen rohkem ajakirjandust. Ei jõua, eks ma aeg-ajalt mingit ajaloolist või kunstialast vaatan. “Koletised” vist oli viimati näpu vahel. Ette lugesin viimati 35 aastat tagasi, ma arvan, hiljem pole vajadust olnud, kõik oskavad lugeda.

Milvi (64)
pensionär
Aaspere

Natuke aega tagasi lugesin üht Agitaatori kirjastuse arstiraamatut, pealkirja ei mäleta. Ette loen erinevaid muinasjutte iga päev lastelastele, mul on neid palju, kokku kümme.

Helena (28)
töötu
Rakke


Eile õhtul lugesin lapsele “Pätut”. Muud ilukirjandust ei ole kahjuks aega lugeda olnud.

Tõnu (50)
ettevõtja
Jõelähtme vald, Saviranna


Eile õhtul lugesin Suvorovi “Jäälõhkujat”. Ma loen iga päev raamatuid. Ette lugesin viimati laupäeva õhtul lastele Astrid Lindgreni raamatut “Tjorven, Pootsman ja Mooses”.

Urmas (70)
pensionär
Rakvere


“Pipi Pikksukka” lugesin, sest teatris hakkas lõppema see etendus, viimane kahesajas etendus oli laupäeval ja siis enne lugesin üle, olgugi et olin näinud seda palju. Mul tuleb ettelugemist vähe ette. Mul on alles kolmene see, kellele ette loen, ja ta ei kannata seda eriti, seetõttu loen talle suurte  tähtedega raamatutest.

Helen (23)
kodune
Rakvere


Oi, see oli viimati vist keskkooli ajal. Pole vajadust ja aega olnud, et suuremat lektüüri ette võtta kui kohalikud uudised või midagi sellist. Ilukirjanduse jaoks ei ole enam üldse aega. Erialasest kirjandusest loen lapse kasvatamise ja psühholoogia teemalisi raamatuid. Seda on küll ette tulnud. Ette lugesin viimati eelmisel kuul – lapsele unejuttu. Kui ma ei eksi, siis oli see “Aladdini seiklused” Disney sarjast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles