Loovad inimesed kohtusid Sõmerul

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neljapäeva pärastlõunal jagati Sõmeru keskusehoone saalis loovaid mõtteid.
Neljapäeva pärastlõunal jagati Sõmeru keskusehoone saalis loovaid mõtteid. Foto: Arvet Mägi

Sõmeru keskusehoones toimunud maakonna õpetajate foorum “Ettevõtlikkus ja loovus – kas edu …”. Ürituse käigus sai kuulata ettekandeid spetsialistidelt ja hankida inspiratsiooni loovale lähenemisele suunatud ideedest.

“Seekordsel foorumil on kesksel kohal ettevõtlikkus ja loovus, kaks olulist omadust, milleta ei saa läbi üheski eluvaldkonnas. Lisaks sellele on ettevõtlikkus hetkel aktuaalne ja õpetajaid võib kahtlemata pidada loovateks inimesteks,” sõnas avakõne pidanud Eesti ettevõtluskõrgkooli Mainor Rakvere õppekeskuse juhataja Mare Vassiljev. Nende kahe mõiste olulisust rõhutas ka ülesastujate seas olnud Rakvere teatri peanäitejuht Üllar Saaremäe.

“Ma ei kujuta ette, et näitleja elukutse juures võiks üks neist kahest, loovus või ettevõtlikkus, puududa,” ütles Saaremäe.

“Vene või inglise keeles saab näitlejatööst tegelikult parema ettekujutuse: actor inglise keeles tähendab tegutsejat, tegijat, mitte niivõrd näitajat nagu “näitleja” eesti keeles. Sellest punktist vaadatuna on ettevõtlikkus juba näitleja ametinimetuses olemas.” Küsimusele, mis motiveerib näitlejat olema loov, vastas Saaremäe, et hirm saada publiku poolt tõrjutud.

Ürituse käigus astusid üles ka ettevõtluskõrgkooli Mainor lektorid Karin Kuimet ja Siim Sultson, kes tutvustasid kuulajatele loovaid võtteid ettevõtluse arendamiseks, töökollektiivi motiveerimiseks ja loomingulise lähenemise võimalusi disaini vallas.

“Tihtipeale ei olegi raha töötajatele kõige olulisem motivaator. Sellest tähtsamaks võib pidada meeldivat ja piisavalt arenguvõimalusi pakkuvat töökeskkonda, pereüritusi ja muud sellist. Rahaline kompensatsioon võiks olla pigem kaudne, näiteks sportimisvõimaluste või mingite soodustuste kujul. Raha ei ole ju nii ehk naa kunagi piisavalt, töötajate innustamisele tuleks seega läheneda loovalt,” rääkis oma esinemises EEK Mainor juhtimise õppetooli lektor Karin Kuimet.

Arhitektuuriajaloolane Siim Sultson keskendus ettekandes arhitektuurilisele arengule kui inimese motivaatorile ja seisuse näitajale.

Foorumi teises pooles tunnustati Lääne-Viru aasta õpetajaid ja noorsootöötajaid ning tervitati noori pedagooge.

Ürituse ametliku osa lõpetas Rakvere teatri meeskvartett RAMM, kelle huumoriga vürtsitatud vahepalad publiku naerust vappuma panid.

Seekordne maakondlik ­õpe­tajate foorum toimus EEK ­Mainor Rakvere õppekeskuse, Rakvere teatri, Lääne-Viru ­
maa­valitsuse ja omavalitsuste liidu ning Sõmeru valla koostöös.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles