Palermo terviserada sai talve tulekuks valmis

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nädala algul peenestas Melior OÜ freesimismasin Palermo terviseradu, muutes liikumisteed sportijatele jalasõbralikumaks.
Nädala algul peenestas Melior OÜ freesimismasin Palermo terviseradu, muutes liikumisteed sportijatele jalasõbralikumaks. Foto: Arvet Mägi

Rakverlastele ning kaugemalt tulnud liikumissõpradelegi aastatega meelepäraseks treeningupaigaks kujunenud Palermo terviserada oma mõnusalt vonklevate radadega sai lõppeval nädalal juurde uue täiendavalt valgustatud rajalõigu.


Uue ja värskema ilme ning jalasõbralikuma pinna said rajadki, mida esmalt freesiti, seejärel siledaks tasandati ning kohati helevalge saepurukihiga kaeti.

Rakvere spordikeskuse direktori Erich Petrovitsi sõnul on tegemist Palermo terviseradade igikestva arendamisega, sedapuhku tehti töid Eesti olümpiakomitee ja Olympic Solidarity Fondi ühisprojekti raames, mida fond toetas 3200 euroga, teist sama palju lisas linn omaosalusena. Kohapeal olid lepingupartneriteks Lääne-Virumaa Spordiliit, kelle kaudu raha eraldati, ja Rakvere linn.

Lõplikuks kogumaksumuseks kujunes 7119 eurot. Paler­mo terviserajale lisandus projekti teostudes täiendavat valgustust 600 m pikkusel lõigul, mis terviseraja valmimisest alates oli aastaid tegemata ning jooksjatel-kõndijatel-suusatajatel tuli see maa läbida pimedas.Petrovitsi sõnutsi paigaldati tööde käigus rajalõigu alla maa sisse kaabel, pandi püsti neli laternaposti ja kinnitati valgustid. Raja pind taastati, selle tarvis renditi Melior OÜ firmalt pooleks päevaks freesimismasin, millega muudeti peenemaks ja kohevamaks ka teiste rajalõikude pind kokku ligi viie kilomeetri ulatuses.

“Hiljem lihvisime freesitud rajad lohistajaga siledaks ning katsime saepuruga, saepuru puistamine jätkub, saame seda Näpilt, annetajaks on ettevõte Supra Mööbel,” lisas Petrovits.

Et septembrikuuks jõudis Rakvere spordikeskus omal jõul ühele poole ka Palermo terviseraja päevinäinud ning eluohtlikuks muutunud suusasilla uuendamisega, siis on  terviserada lume tulekuks ja talvisteks suusasõitudeks valmis.

Liikumissõprade kasutuses on 2,2 km pikkune valgustatud rada ning kaks erineva marsruudiga 3 km pikkust rada. Radade üldpikkuseks on 8,2 km, aga et mitmed neist kattuvad, siis on hooldamist vajav maht viis kilomeetrit.

“Hooldama hakkame neid lume tulekul iga päev, lahti tahame hoida ka uue kergliiklustee lõigu, mis viib kalmistu juurest tunnelini,” märkis Petrovits. “Läinud talvel kergliiklusteed lahti ei lükatud. Pean õigemaks, et seda ikkagi tehtaks. Tervisesportlased tahavad ju liikuda.”

Saabuva talve eel on Rakvere spordikeskusel ühe uue ja põneva ettevõtmisena  teoksil lameda nõlvaga kelgumäe rajamine väikelaste jaoks. See kerkib Palermo metsas vanasse lasketiiru, kuhu on selle tarvis kokku veetud ehitusprahti.

“Katame selle nõlva mullakihiga ning silume ära, üks osa jääb künklikum, seda kasutavad jalgratturid suviti oma rattakrosside tarvis,” selgitas Erich Petrovits.

Valmivale kelgumäele pääseb Kunderi tänavalt, aga ka Palermo terviseraja võimlemisplatsilt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles