Pesakond kutsikaid lasti linna peale saatust ootama

Aarne Mäe
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hüljatud kutsikad.
Hüljatud kutsikad. Foto: Arvet Mägi

Läinud nädala lõpus leiti Rakverest mitu toredat kutsikat, kes olid linna peale laiali veetud ja südametu omaniku poolt hüljatud.


Saatust oli ootama jäetud terve pesakond umbes kahekuuseid kutsikaid, kellest üks sai kohe uue kodu leidja juures, ülejäänud viis viidi Lennuki tänavasse lemmikloomade varjupaika.

Virumaa Varjupaigas koerte eest hoolt kandev Peeter Korka rääkis, et üks kutsikas leiti Selveri juurest, teise tõi loomakese leidnud inimene Kreutzwaldi tänavast elektrivõrkude juurest, kolmanda koera leidis Peeter ise oma naabri maja eest Õli tänava kandis, kaks kutsikat oli toodud varjupaiga naabrusesse, kuues kutsikas leiti Raja poe juurest, kuid perekond, kes oma aiast sinna sokutatud kutsika avastas, jättis ta kohe endale.

Üks neist segaverelistest koertest, kes varjupaika toodi, oli ennelõunaks samuti uue peremehe leidnud.

Koerte söötja Peeter Korka ütles, et tegemist on umbes paari-kolme kuu vanuste kutsikatega, kes on hästi toidetud ja hooldatud.

“See on sigadus jätta nad linna peale, oleks võinud kohe varjupaika tuua,” sajatas Korka. Tema sõnul polegi enne sellist juhtumit olnud, et kogu pesakond mööda linna laiali veetakse, küll on aga varem toodud kutsikad karbiga varjupaiga väravate taha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles