Riigipüha teeb pankade töös korrektiive

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sularaha. Pilt on illustratiivne.
Sularaha. Pilt on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks

Taasiseseisvumispäeval, 20. augustil on pankade kontorid üle Eesti suletud. Tähelepanu tasub pöörata pühade eel sooritatavate elektrooniliste maksete tegemise ajale.

SEB pangas jõuavad kõik pangasisesed arveldused, välkmaksed ja mobiilimaksed pühade ajal kontole üldjuhul kohe, kuid viivituse korral mitte hiljem kui ühe tunni jooksul.

Mobiilimakse laekub otsekohe, sealhulgas nädalavahetustel ja riigipühadel ning ka eri pankade vahel, kes seda teenust osutavad (mobiilimakset pakuvad SEB ja Swedbank). Euroopa maksed toimivad SEB pangas 20. augustil tavapärasel viisil, kuid välisarveldusi ei toimu. SEB pank juhib tähelepanu, et maksed edastatakse juhul, kui maksejuhis on korrektselt sisestatud. Makseid tühistada 20. augustil ei saa.

Swedbank võtab 17. augustil alates kella 16-st kontoris ja 16.30-st elektroonilistes pangakanalites ning 18. augustist kuni 20. augustini tehtud siseriiklikud maksed küll vastu, kuid edastab need saajapanka 21. augustil.

17. augustil eurodes tehtud välisarveldused – ekspressmaksed, Euroopa kiirmaksed ja Swedbanki pangasisesed maksed – edastatakse saaja- või korrespondentpanka samal arvelduspäeval (17.08.2018), kiirmaksed ja Euroopa maksed järgmisel arvelduspäeval (21.08.2018), tavamaksed ülejärgmisel arvelduspäeval (22.08.2018).

20. augustil eurodes tehtud Euroopa kiirmaksed, ekspressmaksed, kiirmaksed, Euroopa maksed ja Swedbanki pangasisesed maksed edastatakse saaja- või korrespondentpanka järgmisel arvelduspäeval (21.08.2018) ja tavamaksed ülejärgmisel arvelduspäeval (22.08.2018).

Kõik Swedbanki pangasisesed maksed toimivad tavapäraselt.

LHV kontorid ja klienditugi on 20. augustil suletud, kuid kiiretele küsimustele vastab telefoni teel LHV partner. Pangasiseseid ja Euroopa makseid tehakse pühade ajal tavapärasel viisil. Kiirmakseid, Traderi ja Brokeri makseid saab 20. augustil teha kuni kella 15-ni.

Luminor teatab, et 20. augustil on kõik nende kontorid suletud ja välja saadetud maksete väärtuspäevad lükkuvad edasi ühe tööpäeva võrra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles