Galerii: verivärsked kaitseväelased andsid sõdurivande

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tapal anti sõdurivanne.
Tapal anti sõdurivanne. Foto: Ardi Hallismaa

Täna andis ligi 1100 suvel teenistust alustanud ja uuenenud formaadis sõduri baaskursuse läbinud 1. ja 2. jalaväebrigaadi ajateenijat sõdurivande.

"Põhjalikud kokkuvõtted ja tagasiside uue kursuse ülesehituse kohta koostame lähinädalate jooksul, kuid esialgse tagasiside põhjal saame väita, et väga suuri muudatusi ideaaltingimustes kursuse läbiviimiseks teha pole vaja," ütles õhutõrjepataljoni ülem major Tanel Lelov.

Uue programmi järgi kestab üksikvõitleja põhioskuste omandamine seitse nädalat, mille vältel õpivad sõdurid tundma teenistusrelva, orienteeruma maastikul, tegutsema väliharjutustel, lisaks omandavad nad esmaabivõtteid ning saavad teadmisi kaitseväelisest käitumisest ning kaitseväeteenistust reguleerivatest õigusaktidest. Kursuse lõpus sooritavad sõdurid sõdurieksamid ning läbivad kursust lõpetava rännaku.

1. jalaväebrigaadis andis täna Tapal, Paldiskis ja Jõhvis sõdurivande ligi 800 ning 2. jalaväebrigaadi Kuperjanovi pataljonis ligi 350 ajateenijat.

Sõdurite edasine teenistus jätkub kas autojuhikursusel või nooremallohvitseri baaskursusel. Nooremallohvitseride kursuse sõduritest saavad hiljem allüksuste ülemad, kes juba jaanuarist asuvad peamiselt oktoobrikutsega saabunud ajateenijaid juhtima.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles