President Kaljulaid enne ööjooksu: kilomeetritest olulisem on hea enesetunne

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viking Line Eesti Ööjooksul osaleb täna Rakveres enam kui kaheksa tuhat jooksusõpra. Rakvere Keskväljak värvub õhtul sinimustvalgeks.
Viking Line Eesti Ööjooksul osaleb täna Rakveres enam kui kaheksa tuhat jooksusõpra. Rakvere Keskväljak värvub õhtul sinimustvalgeks. Foto: Ain Liiva

Täna õhtul võõrustab Rakvere linn Baltikumi üht erilisemat liikumisüritust, milleks on Viking Line Eesti Ööjooks. Tuhandete osalejate hulgas asub ööjooksu starti vabariigi president Kersti Kaljulaid.

Ükski riigipea Rakveres ööjooksul varem osalenud ei ole, kuid Eesti saja aasta juubeli puhul saab see ajalooline sündmus teoks. Spordi ja liikumisega sinasõprust pidava president Kaljulaidi poolt valitud distantsiks on ei rohkem ega vähem kui poolmaraton (21,1 km).

"Ootus on eeskätt end koos paljude teiste toredate inimestega aktiivselt liigutada," lausus riigipea vastuseks küsimusele, millised on tema ootused kaheksandat aastat Rakveres korraldatavale ööjooksule. "Konkreetsetest kilomeetritest olulisem on see hea enesetunne, mida aktiivne eluviis pakub."

Lisaks poolmaratonile on Viking Line Eesti Öjooksul Rakveres kavas 10 kilomeetri ja 4 kilomeetri jooks, samuti lastejooksud. Kolme põhidistantsi stardid antakse alates kella 21.30-st viieminutiliste intervallidega.

Ööjooksust teevad täisulatuses otseülekande koos intervjuudega Postimees ja Virumaa Teataja. Ülekande algus on kell 21.20.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles