Juustufestival tõi Arknale kümmekond väiketootjat ja melu

Kristi Ehrlich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arkna mõisas toimus juustulaat ja juustumoosi valimine.
Arkna mõisas toimus juustulaat ja juustumoosi valimine. Foto: Kasper Mäe

MTÜ Arkna Terviseküla korraldas täna esimese juustufestivali, kus sai maitsta väiketootjate juustusid, osaleda juustumoosi valimisel ning panna proovile oma ramm ja vaist. 

Parima juustumoosi tiitlit püüdsid 13 moosi, mille seast valiti välja festivalikülastajate lemmik ja eri ameteid pidavatest inimestest koosnenud žürii lemmik.

Rahva lemmikuks osutus ettevõtte Moosinoos juba tootmises olev mustasõstra-tšillimoos. Žürii väljavalituks osutus ajakirjanik Andres Pulveri kokku keedetud magus pihlakakaste.

Festivali meelelahutusliku osa eest hoolitsesid juustuga seotud mängud. Ühes neist tuli võimalikult täpselt pakkuda, kui palju üks juustukera kaalus, teine mäng nõudis 15-kilogrammise juustukera hoidmist välja sirutatud sirgete kätega. 

Arkna Terviseküla tegevjuht Nele Rogenbaum ütles, et oma toodangut tuli festivalile pakkuma kümmekond tootjat ja külastajaid võis olla 3000 ringis, nii et ürituse luges ta igati kordaläinuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles