Ühele 25, teisele 150: kooliuusikute toetuste vahel on tuntavad käärid

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühed omavalitsused maksavad ranitsatoetust heldelt, teised aga hoiavad selle pealt kokku. Ometi tuleb vanematel arvestada esimesse klassi mineva lapse puhul korraliku summaga, sest juba koolikoti ost tähendab suurt väljaminekut.
Ühed omavalitsused maksavad ranitsatoetust heldelt, teised aga hoiavad selle pealt kokku. Ometi tuleb vanematel arvestada esimesse klassi mineva lapse puhul korraliku summaga, sest juba koolikoti ost tähendab suurt väljaminekut. Foto: Arvo Meeks

Omavalitsuste makstavad ranitsatoetused lahknevad üsna tublisti. Heldelt annavad 150 eurot esimesse klassi minevate laste vanematele Viru-Nigula ja Rakvere vald. Viimane neist näitab väärt eeskuju, toetades ka gümnasiste.

Veel sel nädalal kavatseb esimese klassi poisi ema Sigrid Hang kõik kooliks vajaliku ära osta. Muist asju on tal juba olemas: vanavanemad on üht-teist kinkinud ja ta ise on samuti varunud mõned koolitarbed. Ent suuremad väljaminekud on veel ees. “Kavatsen arvestada umbes 250 euroga,” sõnas lapsevanem. Tema sõnutsi pinali ja pliiatsite peale kuigi palju ei kulugi, kuid korralik summa tuleb välja käia hoopiski riiete ja jalatsite eest. “100 eurot on suur raha ja summa vajalik,” ütles Sigrid Hang.

Seda meelt on ka Rakvere abilinnapea Triin Varek, kelle sõnul on oluline, et toetust makstakse. Ta rääkis, et kui enne oli ranitsatoetus 64 eurot, siis tänavu see tõusis ja ümmarguse summa 100 eurot maksab linn kooliuusikutele, kes on selle aasta jaanuarist koos ühe vanemaga linna sisse kirjutatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles