Luulepidu viis hümni lugema presidendi roosiaia-vastuvõtule

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Presidendi roosiaia-vastuvõtul hümni lugenud Liisbet Vilule ja Rasmus Sirbile oli üks peo meeleolukamaid hetki vestlus Kihnu Virvega.
Presidendi roosiaia-vastuvõtul hümni lugenud Liisbet Vilule ja Rasmus Sirbile oli üks peo meeleolukamaid hetki vestlus Kihnu Virvega. Foto: Erakogu

Reedel ja veel esmaspäeval takkajärele oli kahel Rakvere lapsel erakordne võimalus lugeda tuhandete eestimaalaste ees Eesti hümni. Kui president kuulis, et Liisbet Vilu ja Rasmus Sirp esitavad Eesti esimesel luulepeol nõndaviisi hümni, kutsus ta nad austusavaldusena sedasama tegema ka pidulikule vastuvõtule presidendilossi roosiaias Kadriorus.

Rakvere reaalgümnaasiumi kahel kuuendikul on Eesti hümn sõna-sõnalt peas ja rõhku olulistel sõnadel teavad nad nüüdsest tähtsustada. Kahel päeval oli Liisbet Vilul ja Rasmus Sirbil võimalus president Kersti Kaljulaidile esitada Eesti hümni.

Rakvere teatri näitleja, Eesti esimese luulepeo üks korraldajaid Tiina Mälberg rääkis, et presidendi kantselei leidis idee, selle viisi, kuidas noored hümni luulepeol ette kandsid, olevat nii toreda, huvitava ja väärika, et ettepanek tulla presidendi külalistele nõndamoodi hümni lugema sündis nagu iseenesest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles