Läti põllumehe silmad säravad

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Magasimaa talu perenaine Katrin Potter (vasakul) tutvustab Vihula mõisakompleksi oma külalistele, Lätis Tereni talu pidavale perekond Dugele: pereisa Kasparsile, pereema Lolitale ning nende tütardele Rutale ja Neldale.
Magasimaa talu perenaine Katrin Potter (vasakul) tutvustab Vihula mõisakompleksi oma külalistele, Lätis Tereni talu pidavale perekond Dugele: pereisa Kasparsile, pereema Lolitale ning nende tütardele Rutale ja Neldale. Foto: Kasper Mäe

Maakonda väisavasse Lätist pärit Duge perre tõi mullu lõunanaabrite antava aasta põllumehe tiitli armastus ja huvi talu pidamise vastu. Silmad säravad sõltumata ilmast.

Duge pere, kus kasvab kaks tütart, peab kesk Lätit Zemgale piirkonnas Terēņi talu. Peremees Kaspars rääkis, et nii nagu Eestis, Leedus ja teistes Euroopa riikides, olid neilgi sel suvel väga palavad ilmad. Ka Lätis on viljasaak oodatust poole väiksem. Riik on lubanud euroraha toel põllumeestele appi tulla. Kasparsi sõnul pole Läti valitsus veel otsust teinud. “Sel aastal on vaja ellu jääda,” lisas 1100 hektari suuruse talu peremees.

Teraviljakasvatusega tegeleva talu töödes löövad kaasa peretütred: 18-aastane Ruta ja 10-aastane Nelda. Ruta õpibki põllumajandust. Küsimusele, ega talutööd liiga rasked pole ja neiu teisi tegemisi segama ei hakka, vastas Ruta eitavalt. Ta ei ole kordagi pidanud sõbrannadega kohtumisi ega muid ettevõtmisi talutööde pärast ära jätma. Samas märkis neiu, et tänapäevast tehnikat ja tehnoloogiat kasutades pole talupidamine kuigi raske.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles