Liisk langes: volikogu kinnitas riigigümnaasiumi asukohaks Koidula tänava

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sellele ringtee lähedal asuvale kinnistule ehitatakse riigigümnaasium.
Sellele ringtee lähedal asuvale kinnistule ehitatakse riigigümnaasium. Foto: Meelis Meilbaum

Rakvere linnavolikogu otsustas tänasel istungil toetada Rakvere linnavalitsuse soovi rajada riigigümnaasium Koidula tänav 11b kinnistule.

Arutelu riigigümnaasiumi asukoha üle kestis ligi poolteist aastat ja tõi endaga kaasa hulga sõnavõtte, arvamuslugusid ja vastukajasid. 

Tänasel istungil piirduti kahe sõnavõtuga, neist esimeses andis linnapea Marko Torm veel kord ülevaate, miks linnavalitsus just Koidula 11b kinnistut eelistab. Seepeale esines sõnavõtuga linnavolikogu liige ja hariduskomisjoni liige Marti Kuusik, kelle ütlusil katkestatakse selle otsusega 80 aastat kestnud gümnaasiumihariduse andmise traditsioon arhitekt Alar Kotli projekteeritud Vabaduse tänava koolihoones.

Marti Kuusik oli ka üks neist linnavolikogu liikmeist, kes veel enne, kui hääletama asuti, istungisaalist lahkus. Koos temaga astusid välja Andres Jaadla, Allan Jaakus, Anti Poolamets ja Roman Kusma.

Sellest hoolimata võeti otsus vastu.

Vaata videost, milliseid kommentaare jagas linnapea Marko Torm vahetult pärast linnavolikogu istungi lõppu.

Millised emotsioonid valdasid Marti Kuusikut istungi lõppedes, seda saab teada alljärgnevast videost.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles