Roland Poom on Lõuna-Eesti ralliks valmis

Merly Raudla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roland Poom ja Ken Järveoja on ralliks valmis.
Roland Poom ja Ken Järveoja on ralliks valmis. Foto: Raivo Remmelgas

Nädalavahetusel sõidetakse Võrumaa teedel Eesti autoralli meistrivõistluste kuues etapp.

Järjekorras 16. Lõuna-Eesti rallile on registreerunud 79 võistluspaari, kelle hulgas ka Roland Poom – Ken Järveoja. CRC Rally Team võistlejad hoiavad EMV6 ja Estonian R2 Challenge'i punktiarvestuses peale viit etappi 68 punktiga neljandat kohta. Kui kahelt esimeselt rallilt said nad punktitabelisse ümmarguse nulli, siis kolmel järgneval etapil tulid mõlema arvestuse liidrite Ken Torni – Aleks Lese järel teiseks.

Nüüd, kui seljataha on jäänud ka Soomes Jyväskylä ümbruse teedel tehtud MM-debüüt, ootavad ees kodused Võrumaa kuppelmaastikud.

Roland Poom on varem Lõuna-Eesti rallil startinud kahel korral ja tema parimaks absoluutarvestuse resultaadiks on seni jäänud 2016. aastal saadud 18. koht. Kui mullu absoluutarvestuse kohta ei suudetud parandada, siis DMACK Trophy arvestuses kuulus esikoht just Poomile-Järveojale.

Kui Roland Poomile on seekordne Lõuna-Eesti ralli tema karjääri kolmas, siis Ken Järveojale seitsmes.

Tänavusel Lõuna-Eesti rallil on starti tulemas kümme R2 võistlusautoga meeskonda, kellest viis heitlevad sarnaselt Poomi-Järveojaga Eesti meistrivõistluste punktide eest ning neli eesotsas Petter Solbergi poja Oliveri ja tema kaardilugeja Veronica Gulbæk Enganiga on registreerunud Läti meistrivõistlustele juunioride arvestuses.

Nagu ikka, tegid Roland Poom ja Ken Järveoja enne rallit väikese testi, et õige tunnetus taas kätte saada ning jalg gaasipedaali surumiseks valmis panna.

"Pärast Soomet on olnud aega mõni nädal puhata. Hea oli testil autosse istuda ja kiiresti sõita. Kõik sujus hästi. Saime proovida erinevaid seadistusi nii märjal kui ka kuival teel sõites. Lõuna-Eestis on väga lahedad kiired trampliinidega teed, just sellised, kus viimased rallid sõitnud oleme, seega oleme kindlasti ralliks valmis," rääkis Poom.

Roland Poom ja Ken Järveoja stardivad Lõuna-Eesti rallil numbri all 19 ning nende tegemistele on võimalik taas kaasa elada lisaks raja ääres olemisele ka Roland Poomi FB lehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles