Galerii: politseinike kutsemeisterlikkuse võistlused jõudsid Rakverre

Merly Raudla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinikud võtavad üksteiselt mõõtu Vaala keskuse juures.
Politseinikud võtavad üksteiselt mõõtu Vaala keskuse juures. Foto: Meelis Meilbaum

Politsei- ja piirivalveameti neljandad kutsemeisterlikkuse võistlused said alguse 22. augustil Narvas ja lõppevad 23. augustil Narva-Jõesuus.

 Võistluste peakorraldaja, Ida prefektuuri juht Tarvo Kruup sõnas, et võistluste peamine eesmärk on panna proovile ametnike teadmised ja oskused, et selgitada välja kutsemeistrid. "Lisaks oma oskuste näitamisele saavad politseinikud ülesandeid lahendades kindlasti uusi teadmisi, mis igapäevases töös kasuks tulevad," sõnas prefekt. "Alad, mis võistlejatel läbi teha tuleb, varieeruvad, alustades metsaotsingutest ja taktikast, lõpetades õigusaktide tundmise ning avaliku suhtlusega."

Võistlustel osalevad kõigi politseijaoskondade, prefektuuride ja kesküksuste esindajad. Lisaks PPA võistkondadele võtavad võistlustest osa väliskolleegid Lätist, Leedust, Soomest ning partnerasutuste meeskonnad kaitsepolitseist, sisekaitseakadeemiast, maksu- ja tolliametist ning abipolitseinike seast. Kokku osaleb võistlustel sel aastal 120 ametnikku.

Prefekt lisas, et kohaliku politseijuhina on tal suur au ja rõõm olla sel aastal võõrustaja rollis ning pakkuda võistlejatele põnevust ja elamusi avastamist väärt Virumaal. "Võistlused toovad meie regiooni kokku üle 100 politseiniku eri paikadest. Lisaks kutseoskuste proovile panemisele hoiame kindlasti silma peal ka liiklusel ja avalikul korral," rääkis Tarvo Kruup.

Eelmisel aastal korraldas politsei- ja piirivalveameti kutsemeisterlikkuse võistlused Põhja prefektuur ning teist aastat järjest viisid võidukarika koju Pärnu politseijaoskonna esindajad, 2015. aastal pälvis võidu Narva politseijaoskonna meeskond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles