Liitlasvägede sõdurid marsivad läbi Tapa linna

Eva Klaas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tapal baseeruvad Taani liitlased koos Taani suursaatkonna ja Tapa vallavalitsusega korraldasid juunis Taani lipu päeva. Laupäeval toimub taanlaste eestvõttel "Taani marss".
Tapal baseeruvad Taani liitlased koos Taani suursaatkonna ja Tapa vallavalitsusega korraldasid juunis Taani lipu päeva. Laupäeval toimub taanlaste eestvõttel "Taani marss". Foto: Kasper Mäe

Tapal toimub sel laupäeval, 25. augustil ja ka 7. septembril ettevõtmine "Taani marss 2018".

Tegemist on Tapal 1. jalaväebrigaadis resideeruvate liitlasvägede korraldatud läbi linna marsiga, kus osalejad saavad hea koormusega treeningu, läbides 25 kilomeetrit. Lisaks näidatakse oma kohalolekut.

Iga matkaja kannab kümne kilogrammi raskust varustust. Üritusest võtavad osa peamiselt taanlased, aga ka näiteks siin viibivad britid, samuti Eesti kaitseväelased.

Osavõtjate arv võib küündida neljasajani. Marssijate kolonnis on mõned veokid, mis toovad varustust, samuti militaarpolitsei eskortautod. Rajale paigutatakse veevõtupunktid, raja mõnedel ristmikel on ka rajavalvurid, kes aitavad koordineerida liiklust, et see oleks sujuvam.

Matka start ja finiš on Loode tänaval, läbitakse paljusid Tapa tänavaid. Selleks laupäevaks on taotletud luba alustada üritusega kell kaheksa, kuid kõigepealt tehakse ettevalmistustöid. Marss saab alguse kella üheksa paiku ning kestab umbkaudu kaheksa tundi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles