RMK ühismatkale pannakse punkt suve suurima matkapeoga

Merly Raudla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäeval alates kella 15 kulmineerub Aegviidus Nikerjärve telkimiskohas ligi kuu aega kestnud 1800 kilomeetri pikkune RMK ühismatk. Sadu matkajaid tervitatakse suure peoga ja sealsamas toimub ka Eesti Matkaliidu suur suvine kokkutulek, kus huvilised saavad osaleda töötubades ja võistlustel. 

Eesti Matkaliidu asepresidendi Tõnu Pihelgase sõnul on suvisele kokkutulekule oodatud kõik, kes on matkamisega tegelenud – olgu siis tehtud mitmepäevane täisvarustusega rännak või lihtsalt päevane väljasõit mõnda looduskaunisse kohta.

"Matkamine on universaalne, igale inimesele ja vanusele sobiv ning palju avastamisrõõmu pakkuv tegevus," ütles Pihelgas ja lisas, et kuna RMK on Eestisse rajanud Baltimaade suurima matkateede võrgustiku, on siin selleks ka ideaalsed tingimused. "Soovitan suve viimastel nädalatel kindlasti kõigil veel metsa või mõne kauni rabajärve äärde minna ja selles ise veenduda," rääkis Pihelgas, kes juhendas suurel RMK ühismatkal ligi 200-kilomeetrise Peraküla–Aegviidu lõigu kümme päeva kestnud läbimist.

Eesti 100. aastapäevaks RMK korraldatud sadade osalejatega matk sai alguse kuuest Eesti punktist ja matkajaid juhendasid kogenud matkajuhid. Matkajuhid võtsid iga lõigu alguspunktist kaasa tüki Eesti kaardist, millele on märgitud nende läbitud rada. Laupäevasel lõpuüritusel pannakse need kuus tükki kokku ja neist moodustub Eesti kaart.

Eesti Matkaliidu kokkutulekul osaleb kümmekond matkaentusiasti, kes näitavad töötubades, mida teha, kui ollakse näiteks kanuuga ümber käinud, ära eksinud või kui vajatakse esmaabi. Lisaks peetakse lähedal asuvatel metsaradadel mitmesuguseid võistlusi.

Õhtu kulmineerub kell 18.30 algava metsakontsertiga, kus astub üles kolme nädala jooksul matkalistele ja teistele huvilistele esinenud näitlejate ja muusikute paremik eesotsas Guido Kanguriga. Samuti süüdatakse pimeduse saabudes muinastuled ning süüakse suurt matkatorti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles