Peipsi ääres on kaetud 175-kilomeetrisel toidutänaval peolaud

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vasknarvast Setumaani kulgeb täna 175-kilomeetrine peolaud ning laatadelt ja teeäärsetest müügikohtadest saab varuda talveks sibulat ja küüslauku.
Vasknarvast Setumaani kulgeb täna 175-kilomeetrine peolaud ning laatadelt ja teeäärsetest müügikohtadest saab varuda talveks sibulat ja küüslauku. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Vasknarvast Setumaani ulatub täna 175-kilomeetrine peolaud, millega tähistatakse EV 100 suvise peonädala lõppu. Toidutänaval pakub roogi 50 kohalike restorani.

Pop-up restoranis saab maitsta Peipsimaa puhtast toorainest valmistatud roogi ja jooke. Kõige kaugemalt tuleb kohale restoran Pihkva Hansa.

Festivali eestvedaja Triinu Akkermann ütles, et lauale jõuab eri variatsioonides valmistatud Peipsi kala, kurk ja sibul, tehtud nii perekonnatraditsioonide järgi kui ka tänapäevases tänavatoidu võtmes. "Lisaks on menüüdes näiteks

küülikuliha, praetud lambaajud, rasstegai kalaga, pannivadsad sisu ja hämmetüsega, soe sõir moosiga ja palju muud," sõnas Triinu Akkermann.

Pop-up restoranid on avatud täna kella 11–18. Varuda saab kohalikku toidukraami sibula- ja küüslaugupiirkonna laatadelt ning teeäärsetest müügikohtadest.

EV 100 suvise peonädala programmi kuuluva ettevõtmise "Peipsi toidu tänav 175 km" kohta saab lähemalt lugeda SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles