Festivalile oodatakse kastist-välja-lühifilme

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere gümnaasiumi filmifestivalil valiti eelmisel aastal õpilaskategooria parimaks film "Tüdruk punases Golfis", autor Meel Paliale (fotol paremal.)
Rakvere gümnaasiumi filmifestivalil valiti eelmisel aastal õpilaskategooria parimaks film "Tüdruk punases Golfis", autor Meel Paliale (fotol paremal.) Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Rakvere gümnaasiumi filmifestival ootab taas noortelt lennukate ideedega filme.

Nagu eelnevatel aastatel, jagatakse filmiloojad ka tänavu kahte kategooriasse: kuni 19-aastased õpilased ning kuni 26-aastased tudengid. Osalejate kuni 15-minutilisi lühifilme oodatakse detsembri esimese päeva südaööni. Žanrilisi piiranguid pole ja festivalile on väga oodatud võõrkeelsed filmid, kuid neil peavad olema eestikeelsed subtiitrid. Saadetud filme hindab eelžürii, kelle valiku põhjal pääseb finaali mõlemast kategooriast viis filmi.

Korraldajad on sedakorda seadnud eesmärgiks mõelda kastist välja. Iga festival algab puhtalt lehelt, mis muudabki selle ainulaadseks, ja toosama valge leht noori korraldamisel inspireerinud ongi.

"Tuleval festivalil mõtleme oma lahendustega kastist välja ning loodetavasti ka pääseme, ikka valguse poole," sõnas festivali kunstiline juht Robin Täpp.

Eelmisel aastal esitati filmifestivalile 47 noorte loodud filmi, mis on kõigi aegade rekord. Õpilaskategooria parimaks valiti film "Tüdruk punases Golfis", autor Meel Paliale. Tudengikategoorias tunnistati parimaks "Säde", autor Johanna Maria Paulson. Filmifestivali finaalist tehti otseülekanne, mida jälgis 1500 huvilist.

Rakvere gümnaasiumi filmifestival on igaaastane tujuküllane noorte korraldatav üritus, mille ajalugu viib tagasi nullindatesse. Koolisisene miniatuurne festival on aastate jooksul kasvanud üle riigi tuntud omanäoliseks elamuste nädalaks, mille külastajate arv küündib poole tuhandeni.

2019. aasta filmifestival saab alguse 4. veebruaril ja kulmineerub 9. veebruari õhtul toimuva finaaliga.

Rohkem infot leiab SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles