Parima talutoidu konkursil saatis edu ka läänevirulasi

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suitsutatud vutimunadega, mis pärinevad Ojakülast Kunda lähedalt, tuli Põhja-Eesti Vutifarmi tiitel "Parim valgutoode 2018". 
Suitsutatud vutimunadega, mis pärinevad Ojakülast Kunda lähedalt, tuli Põhja-Eesti Vutifarmi tiitel "Parim valgutoode 2018". Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Nädalavahetusel valiti Saaremaal 27. Eestimaa talupäevadel kaheksas kategoorias parimad talutoidud. Konkursi "Parim talutoit 2018" üldvõitjaks kuulutati Männiku talu lambapiimajogurt ja parimaks taluks Raplamaal asuv Vainu talu. Eri kategooriate parimate seas oli talutoidu valmistajaid ka Lääne-Virumaalt. 

Eestimaa Talupidajate Keskliidu tegevjuht Kerli Ats ütles, et iga aastaga muutub parima talutoidu konkurss populaarsemaks ja tänavu valiti parimat talutoitu juba kolmandat aastat järjest. "Iga kord võtab võistlusest osa üha rohkem talutooteid ja talusid ning sellel aastal valisime parimatest parimaid juba kaheksas kategoorias," rääkis Kerli Ats. Ta lisas, et konkursil osales ka väga palju uudistooteid ja põhjaliku tootearenduse läbinud tooteid. "Silma jäid värvikirevad marineeritud vutimunad, mustasõstra-piparmündi sorbett ja mitu praejuustu," nimetas Ats.

Suitsutatud vutimunadega, mis pärinevad Ojakülast Kunda lähedalt, saavutas Põhja-Eesti Vutifarm tiitli "Parim valgutoode 2018". Kaarli talukauba valmistajad Väike-Maarja vallast Ärina külast võivad nüüdsest tunda uhkust tiitli üle "Parim pagaritoode 2018", mis saavutati Luuri-Jüri rammupätsiga.

Parima talutoidu konkursile esitatud tooteid hindas komisjon, kuhu kuulusid toidublogijad, -ajakirjanikud, kokad jt.

Parima talutoidu tiitli võitnud Männiku talu lambapiimajogurt köitis otsustajaid oma ootamatu maitsega. "Lambapiimajogurt üllatas meid kõiki väga positiivselt oma meeldivalt pehme tekstuuri ja maheda maitse poolest, tänu millele sobib see suurepäraselt nii soolaste ja magusate roogade kui ka hommikuhelveste juurde. Otsustavaks said ka Männiku talu põhjalik äriplaan ja tulevikuplaanid," sõnas žürii esimees Kaul Nurm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles