Adven rajab Püssi 380 000-eurose hakkpuidukatlamaja

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõrge gaasihinna tõttu raskustes olev Püssi saab järgmiseks aastaks Adveni hakkpuidukatlamaja. Foto on illustratiivne.
Kõrge gaasihinna tõttu raskustes olev Püssi saab järgmiseks aastaks Adveni hakkpuidukatlamaja. Foto on illustratiivne. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Kõrge gaasihinna tõttu raskustes olev Püssi saab järgmiseks aastaks Adveni hakkpuidukatlamaja, kuid tänavu on tõusnud ka hakkpuidu hind, kirjutab ajaleht Põhjarannik.

Püssis, mis on olnud aastaid hädas toasooja kõrge hinnaga, kasvas kütte hind 1. augustil ning kerkib uuesti 1. oktoobril. Kui juulikuus oli soojuse müügi megavatttunni hinnaks 72 eurot, siis oktoobrikuust kasvab see 74 euroni. Lohutust võiks tuua uus hakkpuidul ja turbal töötav katlamaja, mis Adveni plaanide järgi peaks valmima järgmise aasta kütteperioodi alguseks, kirjutab maakonnaleht.

Kui Püssis tehtud soojamajanduse audit ning seejärel koostatud soojamajanduse arengukava nägid ette, et hinna alandamise lahenduseks võiks olla senise gaasi asendamine hakkpuiduga, siis Adveni tänavused hanked on näidanud, et hakkpuidu hind on Eestis teinud korraliku hüppe ning kasvanud umbes kolmandiku võrra. See omakorda kasvatab megavatttunni hinda tarbijatele viie-kuue euro võrra. Tõusuteel on aga ka gaasi hind, mis on kasvanud aastaga 15 protsenti ning mis samuti tähendab kõrgemat toasoojahinda.

Uus katlamaja tuleb aga siiski: Adven esitas keskkonnainvesteeringute keskusele rahastustaotluse ja saadi ka positiivne vastus. Katlamaja läheb maksma 380 000 eurot, millest tuleb toetusena ligi pool. Hange ehitaja leidmiseks korraldatakse sügisel ning katlamaja võiks alustada tööd järgmise aasta kütteperioodi alguseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles