Järgmisel aastal tõuseb õpetajate keskmine palk 1500 euroni

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haridus- ja teadusministeeriumil on plaanis haridusasutustes olulisi muudatusi. Foto on illustratiivne.
Haridus- ja teadusministeeriumil on plaanis haridusasutustes olulisi muudatusi. Foto on illustratiivne. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Haridus- ja teadusministeeriumi (HTM) teatel tõuseb järgmisel aastal õpetajate keskmine palk 1500 euroni.

Haridus- ja teadusministeeriumist öeldi, et õpetajate miinimumpalk tõstetakse vähemalt 1250 euroni, mis toob 2019. aastaks kaasa keskmise palga tõusu vähemalt 1500 euroni.

"Samas on üldhariduskoolis endiselt probleemiks osakoormusega õpetajate suur osakaal, millele peaks leevendust tooma koolivõrgu jätkuv korrastamine," lisati ministeeriumist.  

HTM-i esitatud andmete kohaselt on algava õppeaasta eel Eestis 533 üldhariduskooli. Neist 159 on põhikooliosaga või nii-öelda puhtad keskkoolid või gümnaasiumid ja 15 on täiskasvanute gümnaasiumid. Väikeseid ehk alla 100 õpilasega gümnaasiumiastmeid oli eelmise õppeaasta seisuga 74 ja alla 50 õpilasega 43. Väga väikeseid ehk alla 30 õpilasega põhikoole oli 18. Alla 30 õpilasega 1–6-klassilisi koole oli 31.

Samas lubab riik tegeleda ka lasteaiaõpetajate palkadega. "Meie eesmärk on lasteaiaõpetajate palgad sama haridustaseme juures kooliõpetajate omadega võrdsustada," märgib ministeerium.

Kuna Eesti haridussüsteemi rahvusvaheliselt väga head tulemused tuginevad just meie õpetajatele, rõhutab ministeerium vajadust tegeleda õpetajate järelkasvuga. Selleks on haridus- ja teadusministeerium kokku kutsunud töörühma, kes vaatab üle õpetajaharidusele suunatud meetmed, hindab nende toimivust ning töötab vajadusel välja uued lahendused õpetajate puuduse leevendamiseks. Töörühma kuuluvad erinevate huvigruppide esindajad ning eksperdid. (BNS)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles