Kahe kuu pärast on Rägavere vallas ametlikud tänavad

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Antsu-tüüpi eramute piirkond saab 1. jaanurarist 2012 aadressiks Antsude tee.
Antsu-tüüpi eramute piirkond saab 1. jaanurarist 2012 aadressiks Antsude tee. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Rägavere vallavolikogu kinnitas neljas külas tänavanimed. Kõige enam tänavaid on alates uuest aastast vallakeskuses Ulvis.

Vallavanem Mati Ulm ütles, et nimede pakkumisel ei olnud elanikud küll eriti aktiivsed, kuid uued tänavad said oma nime enamasti tähtsamatest hoonetest või tavadest lähtuvalt. Näiteks kannab Antsu-tüüpi majadega piirkond Antsude tee nime, vallamaja asub aga Rahvamaja tänaval.

 Nimetatud said ka näiteks Hooldekodu, Lasteaia, Tiigi, Tööstuse tänav ja Ulvi mõisa tee. Ühe tänava said endale ka Kantküla ja Nõmmise küla. Kantküla ainuke tänav kannab Vana-Vallamaja nime, sest kunagi asunud seal vallamaja, Nõmmise küla tänav aga on Kukelinna, sest nõnda kutsuvad seda kohalikud juba ammu.

“Põhjuseid tänavatele nime panemiseks oli mitu. Päästeametil ja kiirabil on nõnda hõlpsam sihtkoh­ta jõuda, samuti on riigipoolse­te toetuste koefitsient suurem asu­las olevale tänavale kui lihtsalt valla teele,” ütles Ulm.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles