Vene gümnaasiumi sulgemisotsus jäi jõusse

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere gümnaasiumi Tallinna tänava õppehoone, endine Rakvere vene gümnaasium.
Rakvere gümnaasiumi Tallinna tänava õppehoone, endine Rakvere vene gümnaasium. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Tartu halduskohtu kolmapäeval tehtud otsusega jäi jõusse Rakvere linnavolikogu otsus liita Rakvere vene gümnaasium alates 1. septembrist Rakvere gümnaasiumiga.

Linnavolikogu otsuse vaidlustasid eelmisel aastal kolm inimest, nende seas ka volikogu keskfraktsiooni liige Oleg Bõkov. Vaiet põhjendati asjaoluga, et volikogu otsus on puudulikult põhjendatud. Samuti ei olnud linnavõimud eelnevalt lastevanematega sel teemal piisavalt rääkinud.

Tänavu veebruaris tühistaski Tartu halduskohus Rakvere linnavolikogu otsuse. Rahvaasemikud tegid kiiresti vigade paranduse ja 16. märtsil võeti vastu otsus, et Rakvere vene gümnaasium lõpetab iseseisva koolina tegevuse ja see liidetakse alates 1. septembrist Rakvere gümnaasiumiga.

Seegi otsus vaidlustati halduskohtus, kuid seekord jäi peale kohalik omavalitsus.

Kohus aktsepteeris linna esindaja väidet, et rikutud ei ole kaebajate viidatud põhiõigust, õigust haridusele, sest kooli tegevust ei lõpetata, vaid selle tegevus korraldatakse ümber. Samuti ei saa lapsevanema valikuõigust tõlgendada selliselt, et riik või kohalik omavalitsus peavad kindlustama kord lapsevanema või õpilase poolt valitud kooli tegevuse kuni lapse kooli lõpetamiseni.

Et kohtulahingu võitja, Rakvere linn, ei esitanud kohtukulude nimekirja, siis jäävad poolte menetluskulud nende endi kanda.

Kohtuotsust on võimalik edasi kaevata 30 päeva jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles