Arvo Pärdi muusikapäevad toovad valgust

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere aukodanik, maailma mängituim elav helilooja Arvo Pärt kuulas eelmisel aastal oma kunagises koolis Rakvere gümnaasiumis kontserti “Summa”, mille andsid Eesti Filharmoonia Kammerkoor ja Tallinna Kammerorkester Tõnu Kaljuste juhatusel.
Rakvere aukodanik, maailma mängituim elav helilooja Arvo Pärt kuulas eelmisel aastal oma kunagises koolis Rakvere gümnaasiumis kontserti “Summa”, mille andsid Eesti Filharmoonia Kammerkoor ja Tallinna Kammerorkester Tõnu Kaljuste juhatusel. Foto: Meelis Meilbaum

Maailmakuulus helilooja, Rakvere aukodanik, Rakvere gümnaasiumi ja muusikakooli vilistlane Arvo Pärt tähistab 11. septembril oma sünnipäeva. Maestro auks korraldatakse 8.–11. septembrini Rakveres Pärdi muusikapäevad. Helikunstnik Arvo Pärt on öelnud, et tema muusikat võib võrrelda valgusega, milles sisalduvad kõik värvid, ainult prisma võib neid üksteisest eraldada ja nähtavaks teha. Tema tänapäevast klassikalist ja vaimulikku helikeelt saab kreisi­linnas kuulata neljal päeval.

Laupäeval, 8. septembril kell 12 alustatakse Rakvere Kirikupargist inspiratsiooniretke. Arvo Pärt oli noorena ikka armastanud rattaga tiirutada ja turuplatsi ääres asuva valjuhääldiposti juures peatuda, et klassikalist muusikat kuulata. Rakvere Keskväljakut ehtiv skulptuur “Noormees jalgrattal muusikat kuulamas” andis mõtte kultuurikeskuse inimestele ühendada jalgrattasõit ja muusika.

Rakvere kultuurikeskuse projektijuht Kaspar Lood ütles, et tema juhendamisel sõidetakse ringi ja lõpetatakse teekond Rakvere Keskväljakul. Alates kella 13 saab pinkidel istudes kuulata ühiselt Arvo Pärdi imelist muusikat, kui Klassikaraadios kõlab heliloojale pühendatud saade.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles