Festival Green Christmas tuleb tagasi

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaks aastat varjusurmas olnud Green Christmas toimub tänavu taas, sedapuhku spordihalli asemel teatrimäel.
Kaks aastat varjusurmas olnud Green Christmas toimub tänavu taas, sedapuhku spordihalli asemel teatrimäel. Foto: Tairo Lutter

Vahepeal spordihallis toimunud ja paar aastat varjusurmas olnud festival tuleb taas teatrimäel.

17. detsembril leiab Rakveres taas aset rokifestival Green Christmas. Kaks aastat pausi pidanud festival naaseb tänavu oma juurte juurde – toimumiskohaks on Rakvere teatrimägi.

Tänavune festival peetakse maha kolmel laval: Rakvere teatri väikeses saalis, Rakvere rahvamaja suures saalis ja Rakvere teatri kohvikus. Esimese kinnitatud artistina on üles antud ansambel Kosmikud, kes lõpetab Rakveres oma uue albumi “Öö ei lase magada” tuuri.

MTÜ Virumaa Noortestuudio juhatuse liige, festivali Green Christmas 2011 juht Märt Truman lausus, et festival tuleb tagasi tänu arvukatele fännidele, kes on igal aastal toetust avaldanud, samuti on festivali jätkumisest Rakveres huvitatud linnavalitsus.

“Otsustasime tänavu valida esinemiskohaks just teatrimäe sel põhjusel, et naasta juurte juurde, mis omakorda tähendab, et tänavu koosneb esinejate nimistu eranditult kodumaistest artistidest,” rääkis Truman. “Oleme üritanud festivali kokku pannes anda läbilõike tänasel päeval Eesti rokkmuusikas toimuvast ja samas mitte unustada lavalaudadele lasta ka virumaiseid gruppe, kellele see festival võibki olla ainus väljund.”


Lisaks ütles Truman, et kuna Rakvere teatri saal seab suured piirangud mahutavuse osas, müüakse kokku vaid 500 piletit. Piletid tulevad müügile täna.

“Oleme indu ja usku täis, et sellest tuleb sündmus, mida fännid võivad uhkusega hiljemgi meenutada,” lisas Truman.
Festivali kaaskorraldaja on Rakvere teater.

Esimene Green Christmasi festival toimus 1996. aastal Rakvere kultuurimajas, kogudes Rakvere kohta üllatava publikuhulga ehk üle 200 piletiostja. Järgmisel aastal kolis üritus Rakvere teatri väikesesse saali, mis jäi festivali toimumispaigaks aastani 2003.

Aastatel 2004-2008 toimus Green Christmas eelmistest kontserdisaalidest rohkem publikut mahutavas Rakvere spordihallis. Aastatel 2009 ja 2010 jäi festival toimumata.

Läbi aastate on festival võõrustanud järgmisi artiste: Lacuna Coil (Itaalia), U.D.O. (Saksamaa), Paradise Lost (Ühendkuningriigid), Liquido (Saksamaa), Die Krupps (Saksamaa), Enslaved (Norra), Samael (Šveits), To/Die/For (Soome), Mustasch (Rootsi), Anathema (Ühendkuningriigid), Caliban (Saksamaa), Raunchy (Taani), Neaera (Saksamaa), Hatesphere (Taani), De/Vision (Saksamaa) jt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles